Έθιμο Καβούκι - 6 Ιανουαρίου

Έθιμο Καβούκι

Δ.Δ. ΖΑΡΚΟΥ: Με την έλευση της νέας χρονιάς οι νέοι του χωριού γνωστοποιούν στους κατοίκους της περιοχής την αναγέννηση της φύσης και την απομάκρυνση του κακού με την αναβίωση ενός πανάρχαιου και εντυπωσιακού εθίμου στο κέντρο του χωριού ανήμερα των Θεοφανείων. Το έθιμο «Μπουλούκι» ή «καβούκι», χάνεται στα βάθη των αιώνων χωρίς κανείς να θυμάται την εποχή που πρωτοεμφανίστηκε.

Πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος

Πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος

Δ.Δ. ΓΡΙΖΑΝΟΥ: Περιφορά της εικόνας της Παναγίας της οδηγήτριας σε Οιχαλία, Κρήνη και Αχλαδοχώρι, ώστε να καταλήξει στη εκκλησία του χωριού, όπου και θα παραμείνει μέχρι και την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου για να ακολουθήσει η αντίστροφη διαδρομή.

Πανηγύρι Αγίου Γεωργίου

Πανηγύρι Αγίου Γεωργίου

Δ.Δ. ΓΕΩΡΓΑΝΑΔΩΝ: Το πανηγύρι διοργανώνεται από κατοίκους στην πλατεία του χωριού και είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτη των Γεωργανάδων. Παραδοσιακοί χοροί με τη συμμετοχή συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Πέτρου και Παύλου - 29 Ιουνίου

Εορτασμός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Δ.Δ. ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ: Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας η πολιτιστική εκδήλωση, με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Χορευτικά συγκροτήματα από τοπικούς συλλόγους παρουσιάζουν εντυπωσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Πανηγύρι δεύτερη μέρα του Πάσχα

Πανηγύρι δεύτερη μέρα του Πάσχα

Δ.Δ. ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ: Περιφορά της εικόνας της Παναγίας της οδηγήτριας σε Οιχαλία, Κρήνη και Αχλαδοχώρι, ώστε να καταλήξει στη εκκλησία του χωριού, όπου και θα παραμείνει μέχρι και την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου για να ακολουθήσει η αντίστροφη διαδρομή.

Αντάμωμα με την παράδοση - 8-10 Αυγούστου

Αντάμωμα με την παράδοση

Δ.Δ. ΚΡΗΝΗΣ: Την εκδήλωση οργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Κρήνη. Στόχος της εκδήλωσης είναι να συνδέσει το παρόν με το παρελθόν και το μέλλον και να επαναφέρει στη μνήμη τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα του τόπου. Ζωντανή μουσική, παραδοσιακοί χοροί από τμήματα του συλλόγου καθώς και έκθεση παλαιών φωτογραφιών. Σημαντική η προσφορά των εθελοντών του συλλόγου με το σλόγκαν «ο εθελοντισμός είναι πολιτισμός».

Έθιμο του Κλήδονα - 20 Μαΐου

Έθιμο του Κλήδονα

Δ.Δ. ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ: Ο σύλλογος γυναικών Φαρκαδόνας διοργανώνει τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Σύμφωνα με το έθιμο του Κλήδονα οι γυναίκες και τα κορίτσια του χωριού αναβιώνουν παλιές εποχές, στις οποίες τα νεαρά  κορίτσια προσπαθούσαν με την προσμονή της παντρειάς, να ερμηνεύσουν το μέλλον και να εξηγήσουν τα όνειρα. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνουν τα μικρά παιδιά καθώς και τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου,  τα οποία παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς  από όλη την Ελλάδα, χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους άφθονο κέφι και διασκέδαση.

Εορτασμός της Παναγίας

Εορτασμός της Παναγίας

Δ.Δ. ΟΙΧΑΛΙΑΣ: Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου λαμβάνει χώρα η περιφορά της εικόνας της Παναγίας της οδηγήτριας στο Αχλαδοχώρι, στην Κρήνη και στην Οιχαλία. Σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε σε δύσβατο και δασώδες μέρος της περιοχής πριν από πολλά χρόνια από οκτώ Κυνηγούς οι οποίοι καταγόταν από τρία xωριά, την Οιχαλία, το Αχλαδοχώρι και το Κουτσίκοβο.

Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης - 21 Μαΐου

Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Δ.Δ. ΠΕΤΡΩΤΟΥ: Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη λαμβάνει χώρα η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Στην πλατεία του χωριού πραγματοποιείται μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση, με καλεσμένους γνωστούς καλλιτέχνες του δημοτικού τραγουδιού και με τη συμμετοχή χορευτικών του πολιτιστικού συλλόγου Πετρωτού «Ο Άγιος Γεώργιος».

Θεματικό Πάρκο Ζωντανή Φάτνη - Δεκέμβριος, Ιανουάριος

Θεματικό Πάρκο Ζωντανή Φάτνη

Δ.Δ. ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ: Μια "ζωντανή" φάτνη που κάνει την πλατεία να γεμίζει ασφυκτικά, μια αρχαία πόλη που συνταιριάζει με μια εντυπωσιακή χοάνη στα σπλάχνα του βουνού και ένα σύγχρονο περιβαλλοντικό θαύμα δίνουν (τις πρώτες) αφορμές να γνωρίσεις τη Φαρκαδόνα. Ακολουθήστε το φωτεινό αστέρι που φαίνεται από παντου και θα συναντήσετε την ζωντανή φάτνη στη Φαρκαδόνα.

Δήμος Φαρκαδόνας

Η τεχνολογία στο πλευρό του πολίτη.

Ιωάννης Σακελλαρίου

Επικοινωνία

  info (@) farkadona.gr
  +2433350000
  +2433350018
  Φαρκαδόνα, 42031, Τρίκαλα Θεσσαλίας - Ελλάδα