2η Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος του Δήμου Φαρκαδόνας


Ο Δήμος Φαρκαδόνας θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και το Κέντρο Υγείας εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της νεοσυσταθείσας Δημοτικής Τράπεζας Αίματος. Η αιμοληψία θα γίνει στο ΚΕΠ Φαρκαδόνας το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και ώρες από 9:30 έως 13:30. Καλούμε τους δημότες να αφιερώσουν 10 λεπτά από το χρόνο τους και να λάβουν μέρος στην 2η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Φαρκαδόνας. Η συμμετοχή συνιστά πράξη κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

Πρόγραμμα Πρόληψης Σακχαρώδη Διαβήτη


Ο Δήμος Φαρκαδόνας επενδύοντας στη σημασία της ενημέρωσης και της πρόληψης, πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας, μια ακόμη δράση με στόχο την προαγωγή της δημόσιας υγείας. Αυτή τη φορά, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα στις 14 Νοεμβρίου, σειρά είχε ο Σακχαρώδης Διαβήτης, μια ασθένεια που έχει λάβει διαστάσεις στην εποχή μας, με ένα μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας να μη γνωρίζει ότι νοσεί.

Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Φαρκαδόνας - Αιτήσεις


Τη σχολική χρονιά που μας πέρασε, ο Δήμος Φαρκαδόνας λειτούργησε για πρώτη φορά το «Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο» με τη χορηγία της εταιρίας «ΑΡΝΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΕ». Στην προσφορά αυτή γνώσης ανταποκρίθηκαν αρκετοί μαθητές του Δήμου μας.
 
Με αυτά τα δεδομένα, ο Δήμος Φαρκαδόνας επικυρώνοντας και φέτος τη συμφωνία με την εταιρεία προχωράει σε μια Πράξη Παιδείας και Κοινωνικής Προσφοράς, ανοίγοντας ένα παράθυρο στον κόσμο της Γνώσης και της ανεξάρτητης Μελέτης. Υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θέτει σε λειτουργία, για δεύτερη χρονιά, το πρόγραμμα του «Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου», προσφέροντας διαδικτυακά δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στους μαθητές του Δήμου μας, κατά προτεραιότητα σε μέλη ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών για τη σχολική περίοδο 2016 – 2017.
 

Υποβολή φακέλου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Θεσσαλίας 2014 – 2020 για τη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο Φαρκαδόνας


Υποβλήθηκε την Τρίτη 15.11.2016 από το Δήμο Φαρκαδόνας ο φάκελος για τη δημιουργία «Κέντρου Κοινότητας Φαρκαδόνας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Θεσσαλίας 2014 – 2020, στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση», συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ, με τίτλο «Κέντρα Κοινότητας».
 

Πρόγραμμα Πρόληψης Σακχαρώδη Διαβήτη με Δωρεάν ΜετρήσειςH 14η Νοεμβρίου είναι Παγκοσμίως αφιερωμένη στην πρόληψη, στη σωστή ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.
 
Με αφορμή την συγκεκριμένη Παγκόσμια Ημέρα, ο Δήμος Φαρκαδόνας και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, συνεχίζοντας τις δράσεις για την προαγωγή της δημόσιας υγείας, υλοποιεί σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Πρόγραμμα Πρόληψης του Σακχαρώδη Διαβήτη, προσφέροντας δωρεάν μετρήσεις σακχάρου.
 

Ίδρυση Τμήματος του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Δήμο Φαρκαδόνας υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ


Κατόπιν ενεργειών μας με τις οποίες εκδηλώσαμε το ενδιαφέρον μας για τη δημιουργία Τμήματος του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου (Α.Λ.Π.) στο Δήμο μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του εν λόγω ιδρύματος ενέκρινε ομόφωνα αίτημά μας και η λειτουργία του ξεκινάει το Ιανουάριο του 2017.
 
 

Υποβολή αιτήσεων στο Δήμο Φαρκαδόνας για δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους


Ο Δήμος Φαρκαδόνας ανακοινώνει ότι ξεκινάει από την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παροχή δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
 

Η Intersport στηρίζει το μάθημα της Φυσικής Αγωγής δύο Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας

Ο Δήμος Φαρκαδόνας σε συνεργασία με την εταιρεία INTERSPORT, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ως μέλος του Ομίλου FOURLIS, πρόκειται να υλοποιήσει σε δύο Δημοτικά Σχολεία του, το Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας, με τίτλο «Φτάνουμε στα Άκρα» που φέτος συμπληρώνει 6 χρόνια συνεχούς δράσης.

Από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις στο ΚΕΠ Φαρκαδόνας για το Eπίδομα Oρεινών και Mειονεκτικών περιοχών

Ο Δήμος Φαρκαδόνας καλεί τους κατοίκους των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αχλαδοχωρίου, Γριζάνου και Διασέλλου να προσέλθουν στο ΚΕΠ Φαρκαδόνας από 26/9/2016 έως 31/12/2016, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών (όπως αυτές ορίζονται σύμφωνα την οδηγία 85/148/ΕΟΚ) έτους 2016 που φθάνει ως 600 ευρώ.

Δήμος Φαρκαδόνας

Η τεχνολογία στο πλευρό του πολίτη.

Θανάσης Μεριβάκης
Επικοινωνία

  info (@) farkadona.gr
  +2433350000
  +2433350018
  Φαρκαδόνα, 42031, Τρίκαλα Θεσσαλίας - Ελλάδα