Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Θεματικό Πάρκο Ζωντανή Φάτνη - Δεκέμβριος, Ιανουάριος

Θεματικό Πάρκο Ζωντανή Φάτνη

Δ.Δ. ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ: Μια "ζωντανή" φάτνη που κάνει την πλατεία να γεμίζει ασφυκτικά, μια αρχαία πόλη που συνταιριάζει με μια εντυπωσιακή χοάνη στα σπλάχνα του βουνού και ένα σύγχρονο περιβαλλοντικό θαύμα δίνουν (τις πρώτες) αφορμές να γνωρίσεις τη Φαρκαδόνα. Ακολουθήστε το φωτεινό αστέρι που φαίνεται από παντου και θα συναντήσετε την ζωντανή φάτνη στη Φαρκαδόνα.

Έθιμο του Κλήδονα - 20 Μαΐου

Έθιμο του Κλήδονα

Δ.Δ. ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ: Ο σύλλογος γυναικών Φαρκαδόνας διοργανώνει τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Σύμφωνα με το έθιμο του Κλήδονα οι γυναίκες και τα κορίτσια του χωριού αναβιώνουν παλιές εποχές, στις οποίες τα νεαρά  κορίτσια προσπαθούσαν με την προσμονή της παντρειάς, να ερμηνεύσουν το μέλλον και να εξηγήσουν τα όνειρα. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνουν τα μικρά παιδιά καθώς και τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου,  τα οποία παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς  από όλη την Ελλάδα, χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους άφθονο κέφι και διασκέδαση.

Έθιμο Καβούκι - 6 Ιανουαρίου

Έθιμο Καβούκι

Δ.Δ. ΖΑΡΚΟΥ: Με την έλευση της νέας χρονιάς οι νέοι του χωριού γνωστοποιούν στους κατοίκους της περιοχής την αναγέννηση της φύσης και την απομάκρυνση του κακού με την αναβίωση ενός πανάρχαιου και εντυπωσιακού εθίμου στο κέντρο του χωριού ανήμερα των Θεοφανείων. Το έθιμο «Μπουλούκι» ή «καβούκι», χάνεται στα βάθη των αιώνων χωρίς κανείς να θυμάται την εποχή που πρωτοεμφανίστηκε.

Πέτρου και Παύλου - 29 Ιουνίου

Εορτασμός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Δ.Δ. ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ: Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας η πολιτιστική εκδήλωση, με αφορμή τον εορτασμό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Χορευτικά συγκροτήματα από τοπικούς συλλόγους παρουσιάζουν εντυπωσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος

Πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος

Δ.Δ. ΓΡΙΖΑΝΟΥ: Περιφορά της εικόνας της Παναγίας της οδηγήτριας σε Οιχαλία, Κρήνη και Αχλαδοχώρι, ώστε να καταλήξει στη εκκλησία του χωριού, όπου και θα παραμείνει μέχρι και την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου για να ακολουθήσει η αντίστροφη διαδρομή.

Δήμος Φαρκαδόνας

Η τεχνολογία στο πλευρό του πολίτη.

Θανάσης Μεριβάκης
Επικοινωνία

  info (@) farkadona.gr
  +2433350000
  +2433350018
  Φαρκαδόνα, 42031, Τρίκαλα Θεσσαλίας - Ελλάδα