Πρωτοβουλία – Πρόσκληση Συγκέντρωσης Ειδών για τους Πρόσφυγες


Ο Δήμος Φαρκαδόνας στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθητοποίησης απευθύνε πρόσκληση, δια της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Παιδείας, στη σχολική κοινότητα ώστε να συγκροτηθεί από κοινού ένα μέτωπο αλληλεγγύης και συμπαράστασης για τους πρόσφυγες.

Μέσω των σχολικών μονάδων κάνει έκκληση σε όσους δημότες μπορούν να διαθέσουν είδη διατροφής, ατομικής υγιεινής, ρούχα - παπούτσια σε καλή κατάσταση και παιχνίδια.
 
Τα είδη που θα συγκεντρωθούν μέχρι την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, θα παραδοθούν με οχήματα του Δήμου σε γειτονικούς χώρους φιλοξενίας προσφύγων.

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας


Το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας σε συνεργασία Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας και το Κέντρο Υγείας Πύλης και υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρκαδόνας πραγματοποιεί, για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μήνα και δεδομένου του ενδιαφέροντος που παρατηρήθηκε στην πρώτη εξέταση, δωρεάν ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ σε γυναίκες. Η εξέταση αυτή, στο πλαίσιο του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, θα λάβει χώρα στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Μαρτίου.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας χρήζει έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης, κάτι που δεν είναι εφικτό για πολλές γυναίκες λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας με επιπτώσεις αρκετές φορές μη αναστρέψιμες.

Με βάση αυτή την πραγματικότητα, ο Δήμος Φαρκαδόνας στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, της βαρύτητας που δίδει σε προγράμματα προληπτικής ιατρικής και της διαρκούς ενημέρωσης των δημοτών του καλεί τις ενδιαφερόμενες να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2433350200 προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα ραντεβού τους.

2η Διανομή κοτόπουλου για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ


Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) η Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Τρικάλων με την επωνυμία «ΣΤΗΡΙ – ΖΩ», με μέλος εταίρο και το Δήμο Φαρκαδόνας, θα διανείμει κοτόπουλο στους ωφελούμενους του προγράμματος.

Παρακαλούνται οι ωφελούμενοι του Δήμου Φαρκαδόνας με :
  1. Tο ΑΜΚΑ του αιτούντα
  2. Tην ταυτότητα και
  3. Την αίτησή τους,
Να παραλάβουν το προϊόν από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, εκτός από την έδρα του Δήμου όπου η διανομή θα γίνει από το χώρο του ΚΑΠΗ Φαρκαδόνας κατά τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες :

Τρίτη            08/03/2016 ώρες 11:30 – 2:30 μ.μ.
Τετάρτη        09/03/2016 ώρες 11:30 – 2:30 μ.μ.
   
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2433350011 – 2433022630.

Δωρεάν Τεστ ΠΑΠ στο Δήμο Φαρκαδόνας


Το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας σε συνεργασία Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας και υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρκαδόνας, στο πλαίσιο του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, πραγματοποιεί δωρεάν εξέταση σε γυναίκες με τη μέθοδο ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου.

Δημιουργία Τράπεζας Αίματος στο Δήμο Φαρκαδόνας & Επιτροπή - Κανονισμός Λειτουργίας


Η προσφορά αίματος συνιστά την κορυφαία πράξη αγάπης από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ιδιαίτερα σε έκτακτες και κατεπείγουσες ανάγκες υγείας αλλά και στις περιπτώσεις της τακτικής αιμοληψίας ατόμων που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, η άμεση εξεύρεση αίματος συντελεί καθοριστικά στην έγκαιρη έκβαση πολλών περιστατικών και απαλλάσσει τους ενδιαφερόμενους από τη μεγάλη περιπέτεια, αγωνία και άγχος για την εξασφάλιση αίματος.

Διανομή πορτοκαλιών από το Δήμο Φαρκαδόνας


Ενόψει της εφαρμογής του Κανονισμού της ΕΕ 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και της ΚΥΑ με αρ. πρωτοκόλλου 3320/89565 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Δήμος Φαρκαδόνας ενημερώνει του δημότες του ότι τις επόμενες ημέρες θα διενεργηθεί διανομή πορτοκαλιών.

Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Φαρκαδόνας και για μαθητές Δημοτικού Σχολείου


Σε μία εποχή όπου οι γνώσεις και η τεχνολογία αλλάζουν ταχύτατα και αυτό που ήταν σύγχρονο χθες είναι απαξιωμένο σήμερα, η χρήση ψηφιακών και διαδικτυακών τεχνολογιών στη μάθηση, εκπαίδευση και κατάρτιση αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γονείς και τα παιδιά στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον απαιτούν να μπορούν να λαμβάνουν ποιοτικότερη και εύκολα προσβάσιμη εκπαίδευση, με το μικρότερο κόστος και στο λιγότερο απαιτούμενο χρόνο. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις οικογενειών, οι οποίες δε μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους όσα χρειάζονται για την εκπαίδευσή τους.

Ξεκινάει την Τρίτη 26 Ιανουαρίου η λειτουργία του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στη Φαρκαδόνα


Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής τίθεται σε λειτουργία το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης στην Φαρκαδόνα, χαρακτηρισμένο μη αυτοτελές και υπαγόμενο στο Τοπικό Υποκατάστημα του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ Τρικάλων.

1η Διανομή κοτόπουλου για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ


Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) η Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Τρικάλων με την επωνυμία «ΣΤΗΡΙ – ΖΩ», με μέλος εταίρο και το Δήμο Φαρκαδόνας, θα διανείμει κοτόπουλο στους ωφελούμενους του προγράμματος.

Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Φαρκαδόνας


Ο Δήμος Φαρκαδόνας επικυρώνοντας τη συμφωνία με την εταιρεία «ΑΡΝΟΣ κέντρο μελετών και εκπαίδευσης ΕΠΕ», με την υπ’ αριθμ. 241/2015 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, προχωράει σε μια Πράξη Παιδείας & Κοινωνικής Προσφοράς, ανοίγοντας ένα παράθυρο στον κόσμο της Γνώσης και της ανεξάρτητης Μελέτης.

Δήμος Φαρκαδόνας

Η τεχνολογία στο πλευρό του πολίτη.

Ιωάννης Σακελλαρίου

Επικοινωνία

  info (@) farkadona.gr
  +2433350000
  +2433350018
  Φαρκαδόνα, 42031, Τρίκαλα Θεσσαλίας - Ελλάδα