Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικού έλεγχου στο Δήμο Φαρκαδόνας


Ο Δήμος Φαρκαδόνας, επενδύοντας δια της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Υγείας, στη σημασία της ενημέρωσης και της πρόληψης με στόχο την προαγωγή της δημόσιας υγείας, συμμετείχε στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η κινητή μονάδα μαστογράφου βρέθηκε στην πλατεία Φαρκαδόνας τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, προσελκύοντας τον ενδιαφέρον πολλών γυναικών, που έσπευσαν να ενημερωθούν και να υποβληθούν σε έλεγχο. Συνολικά προσφέρθηκαν 70 δωρεάν μαστογραφίες. Ανάλογη εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.  
 

Έναρξη εφαρμογής του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» στο Δήμο Φαρκαδόνας


Ο Δήμος Φαρκαδόνας ενημερώνει τους δημότες του ότι από την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 ξεκινά το Πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ). Είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, και βασίζεται σε τρεις πυλώνες Εισοδηματική ενίσχυση, Υπηρεσίες Κοινωνικής Ένταξης, Υπηρεσίες ενεργοποίησης.

 

Παράταση εγγραφών στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο τμήματος Δήμου Φαρκαδόνας - έναρξη μαθημάτων 22/2/2017


Παρατείνονται  οι εγγραφές στον Α΄ Κύκλο Μαθημάτων  του νέου τμήματος  του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Δήμο Φαρκαδόνας, με διπλή θεματολογία. Από τα συνολικά 10 μαθήματα του διδακτικού κύκλου τα πρώτα πέντε θα έχουν θέμα με το γενικό τίτλο: «Πέντε  μαθήματα αποτελεσματικής επικοινωνίας & προσωπικής ανάπτυξης» ενώ τα υπόλοιπα 5 μαθήματα του κύκλου θα έχουν θέμα με το γενικό τίτλο: «Η Αγροτική ανασυγκρότηση ως μοχλός ανάπτυξης και εξόδου από την οικονομική κρίση».
 

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Δήμο Φαρκαδόνας - Δωρεάν Μαστογραφικός Έλεγχος


Ο Δήμος Φαρκαδόνας συμμετέχει στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε
.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000. Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.
 

Χριστουγεννιάτικα Πακέτα Αλληλεγγύης από το Δήμο Φαρκαδόνας


Ο Δήμος Φαρκαδόνας συνεχίζοντας την κοινωνική πολιτική που ασκεί και εν όψει των Χριστουγέννων, στηρίζει οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και έχουν πραγματική ανάγκη, προσφέροντας διάφορα είδη παντοπωλείου.
 

Έναρξη εγγραφών στον Α΄ κύκλο μαθημάτων του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου τμήματος Δήμου Φαρκαδόνας


Ξεκινούν οι εγγραφές στον Α΄ Κύκλο Μαθημάτων  του νέου τμήματος  του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Δήμο Φαρκαδόνας, με διπλή θεματολογία. Από τα συνολικά 10 μαθήματα του διδακτικού κύκλου τα πρώτα πέντε θα έχουν θέμα με το γενικό τίτλο: «Πέντε  μαθήματα αποτελεσματικής επικοινωνίας & προσωπικής ανάπτυξης» ενώ τα υπόλοιπα 5 μαθήματα του κύκλου θα έχουν θέμα με το γενικό τίτλο: «Η Αγροτική ανασυγκρότηση ως μοχλός ανάπτυξης και εξόδου από την οικονομική κρίση».
 
 

2η Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος του Δήμου Φαρκαδόνας


Ο Δήμος Φαρκαδόνας θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και το Κέντρο Υγείας εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της νεοσυσταθείσας Δημοτικής Τράπεζας Αίματος. Η αιμοληψία θα γίνει στο ΚΕΠ Φαρκαδόνας το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και ώρες από 9:30 έως 13:30. Καλούμε τους δημότες να αφιερώσουν 10 λεπτά από το χρόνο τους και να λάβουν μέρος στην 2η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Φαρκαδόνας. Η συμμετοχή συνιστά πράξη κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

Πρόγραμμα Πρόληψης Σακχαρώδη Διαβήτη


Ο Δήμος Φαρκαδόνας επενδύοντας στη σημασία της ενημέρωσης και της πρόληψης, πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας, μια ακόμη δράση με στόχο την προαγωγή της δημόσιας υγείας. Αυτή τη φορά, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα στις 14 Νοεμβρίου, σειρά είχε ο Σακχαρώδης Διαβήτης, μια ασθένεια που έχει λάβει διαστάσεις στην εποχή μας, με ένα μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας να μη γνωρίζει ότι νοσεί.

Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Φαρκαδόνας - Αιτήσεις


Τη σχολική χρονιά που μας πέρασε, ο Δήμος Φαρκαδόνας λειτούργησε για πρώτη φορά το «Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο» με τη χορηγία της εταιρίας «ΑΡΝΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΕ». Στην προσφορά αυτή γνώσης ανταποκρίθηκαν αρκετοί μαθητές του Δήμου μας.
 
Με αυτά τα δεδομένα, ο Δήμος Φαρκαδόνας επικυρώνοντας και φέτος τη συμφωνία με την εταιρεία προχωράει σε μια Πράξη Παιδείας και Κοινωνικής Προσφοράς, ανοίγοντας ένα παράθυρο στον κόσμο της Γνώσης και της ανεξάρτητης Μελέτης. Υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θέτει σε λειτουργία, για δεύτερη χρονιά, το πρόγραμμα του «Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου», προσφέροντας διαδικτυακά δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στους μαθητές του Δήμου μας, κατά προτεραιότητα σε μέλη ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών για τη σχολική περίοδο 2016 – 2017.
 

Υποβολή φακέλου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Θεσσαλίας 2014 – 2020 για τη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο Φαρκαδόνας


Υποβλήθηκε την Τρίτη 15.11.2016 από το Δήμο Φαρκαδόνας ο φάκελος για τη δημιουργία «Κέντρου Κοινότητας Φαρκαδόνας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Θεσσαλίας 2014 – 2020, στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση», συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ, με τίτλο «Κέντρα Κοινότητας».
 

Δήμος Φαρκαδόνας

Η τεχνολογία στο πλευρό του πολίτη.

Ιωάννης Σακελλαρίου

Επικοινωνία

  info (@) farkadona.gr
  +2433350000
  +2433350018
  Φαρκαδόνα, 42031, Τρίκαλα Θεσσαλίας - Ελλάδα