Ίδρυση Τμήματος του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στο Δήμο Φαρκαδόνας υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ


Κατόπιν ενεργειών μας με τις οποίες εκδηλώσαμε το ενδιαφέρον μας για τη δημιουργία Τμήματος του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου (Α.Λ.Π.) στο Δήμο μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του εν λόγω ιδρύματος ενέκρινε ομόφωνα αίτημά μας και η λειτουργία του ξεκινάει το Ιανουάριο του 2017.
 
 

Υποβολή αιτήσεων στο Δήμο Φαρκαδόνας για δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους


Ο Δήμος Φαρκαδόνας ανακοινώνει ότι ξεκινάει από την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παροχή δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
 

Η Intersport στηρίζει το μάθημα της Φυσικής Αγωγής δύο Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας

Ο Δήμος Φαρκαδόνας σε συνεργασία με την εταιρεία INTERSPORT, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ως μέλος του Ομίλου FOURLIS, πρόκειται να υλοποιήσει σε δύο Δημοτικά Σχολεία του, το Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας, με τίτλο «Φτάνουμε στα Άκρα» που φέτος συμπληρώνει 6 χρόνια συνεχούς δράσης.

Από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις στο ΚΕΠ Φαρκαδόνας για το Eπίδομα Oρεινών και Mειονεκτικών περιοχών

Ο Δήμος Φαρκαδόνας καλεί τους κατοίκους των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αχλαδοχωρίου, Γριζάνου και Διασέλλου να προσέλθουν στο ΚΕΠ Φαρκαδόνας από 26/9/2016 έως 31/12/2016, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών (όπως αυτές ορίζονται σύμφωνα την οδηγία 85/148/ΕΟΚ) έτους 2016 που φθάνει ως 600 ευρώ.

Διανομή προϊόντων για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ


Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) η Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Τρικάλων με την επωνυμία «ΣΤΗΡΙ – ΖΩ», με μέλος εταίρο και το Δήμο Φαρκαδόνας, θα διανείμει στους ωφελούμενους του προγράμματος υπόλοιπα προϊόντων.

Διανομή τροφίμων στο Δήμο Φαρκαδόνας


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας η δεύτερη διανομή τροφίμων σε 100 οικογένειες ή μεμονωμένα άτομα, στα πλαίσια του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο αφορά πρόγραμμα επισιτιστικής συνδρομής σε οικονομικά ασθενέστερους συνανθρώπους μας. Τα είδη που διατέθηκαν ήταν νωπό κοτόπουλο συσκευασμένο ειδικής πτηνοτροφικής εκτροφής, ρύζι τύπου Καρολίνα και μακαρόνια Νο 6.

Δελτίο Τύπου 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων στη Μήλο


Με θέμα την Πρόληψη στην Υγεία με Πρωταγωνιστές τους Δήμους για υγιείς και ανθεκτικές κοινότητες πραγματοποιήθηκε το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων. Το Συνέδριο που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μήλου και το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πανελλαδικά το Σάββατο 9 Ιουλίου με την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου :

Attachments:
Download this file (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ-Μήλος.doc)Δελτίο Τύπου[ ]3732 kB

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Φαρκαδόνας για το πρόγραμμα διανομής τροφίμων σε 100 οικογένειες


Υπεγράφη το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων της Θεσσαλίας για την ενεργοποίηση του Προγράμματος διανομής τροφίμων σε αστέγους – απόρους. Το πρόγραμμα αυτό, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ υλοποιείται στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την εκτέλεση του έργου παροχής τροφίμων σε αστέγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης, οι οποίες δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής (έλλειψη νερού, ρεύματος, κ.α).

Παρών στην υπογραφή της σύμβασης ήταν και ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ωφελήσει 100 οικογένειες του Δήμου Φαρκαδόνας.

1η Αιμοδοσία για τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος του Δήμου Φαρκαδόνας


Με αφορμή τη νεοσυσταθείσα Δημοτική Τράπεζα Αίματος του Δήμου Φαρκαδόνας και τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη, πραγματοποιείται η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 24 Ιουνίου και ώρες από 9:30 έως 13:30. Η αιμοληψία θα γίνει στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων. Καλούμε τους δημότες να στηρίξουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια, αφιερώνοντας 10 λεπτά από το χρόνο τους.

Δήμος Φαρκαδόνας

Η τεχνολογία στο πλευρό του πολίτη.

Ιωάννης Σακελλαρίου

Επικοινωνία

  info (@) farkadona.gr
  +2433350000
  +2433350018
  Φαρκαδόνα, 42031, Τρίκαλα Θεσσαλίας - Ελλάδα