Συμβουλευτικές Υπηρεσίες από ΙΝΕ ΓΣΕΕ στα ΚΕΠ του Δήμου Φαρκαδόνας


Στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου Φαρκαδόνας με το δίκτυο υπηρεσιών και πληροφόρησης σε θέματα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά, εργασιακά, απασχόλησης - κατάρτισης και ενδυνάμωσης εργαζόμενων και ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα στη δομή του δικτύου για το Νομό Τρικάλων, στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων οδό Βασιλείου Τσιτσάνη 28 και συγκεκριμένα στο σύμβουλο συμβουλευτικής και πληροφόρησης κο Παπαγεωργίου Απόστολο (τηλέφωνο επικοινωνίας : 2431022641, φαξ : 2431032741, email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Αποτελέσματα - Ενστάσεις Προγράμμος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΣΤΗΡΙ-ΖΩ


Ο Δήμος Φαρκαδόνας εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Νομού Τρικάλων ΣΤΗΡΙ-ΖΩ, με επικεφαλή εταίρο το Δήμο Τρικκαίων, ενημερώνει τους Δημότες που κατέθεσαν αίτηση για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) που υλοποιεί, ότι ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα ένταξης και απόρριψης. Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε ο Δήμος Τρικκαίων έχει ως εξής :

Παγκόσμια ημέρα Οστεοπόρωσης - Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015


Ο Δήμος Φαρκαδόνας, μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης, οργανώνει την Τρίτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. θεματική διάλεξη στο δημοτικό κατάστημα Οιχαλίας (πρώην Δημαρχείο).

Στο τέλος της ενημέρωσης θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις οστικής πυκνότητας.

Ίδρυση Γραφείου Εθελοντισμού και σύσταση Εθελοντικής Ομάδας


Την ίδρυση Γραφείου Εθελοντισμού και τη σύσταση Εθελοντικής Ομάδας με την ονομασία «Ομάδα Εθελοντών Δήμου Φαρκαδόνας», υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας, αποφάσισε με την υπ’ αριθμ. 144/2015 απόφαση το Δημοτικού Συμβούλιο.

Οργάνωση και Ανάπτυξη Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων - Ηπιόνη


Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων (Ηπιόνη), το οποίο για το έτος 2015 έχει ως θέµα «Σακχαρώδης ∆ιαβήτης», ενεργοποιεί το υπουργείο Υγείας από 1η Οκτωβρίου το οποίο θα ολοκληρωθεί έως 31 ∆εκεµβρίου 2015 και απευθύνεται σε άτοµα  ηλικίας  55  ετών  και  άνω, με στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση, την πρόληψη και την προαγωγή υγείας.
Attachments:
Download this file (ΗΠΙΟΝΗ.pdf)Ηπιόνη[ ]1409 kB

Συνάντηση Μεριβάκη – Πατούλη για το ΚΕΠ Υγείας στη Φαρκαδόνα


Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) Γιώργο Πατούλη επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης. Στην ατζέντα της συζήτησης, μεταξύ των άλλων, η σύσταση του ΚΕΠ Υγείας (Κέντρου Πρόληψης Υγείας), ως πρώτη δράση μετά την ένταξη του Δήμου μας στο συγκεκριμένο δίκτυο, που θα αποτελέσει μια κοινωνική δομή δίπλα στο δημότη.

Διάλεξη με θέμα «Υγιείς γυναίκες σε κάθε ηλικία»

Ο Δήμος Φαρκαδόνας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας οργανώνει διάλεξη με θέμα: «Υγιείς γυναίκες σε κάθε ηλικία» με ομιλητή τον κ. Μουσιώλη Αθανάσιο, χειρουργό – μαιευτήρα γυναικολόγο, διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
 

Απoφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου για σύσταση Γραφείου Δ.Ο.Υ. και ΙΚΑ στη Φαρκαδόνα


Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα σε συνεδρίαση του στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 την σύσταση Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Αριθμ. Αποφ. 147/2015) όπως επίσης και μη Αυτοτελούς Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης ΙΚΑ ΕΤΑΜ (Αριθμ. Αποφ. 148/2015), καθώς είχαν πραγματοποιηθεί το διάστημα που μεσολάβησε, όλες οι απαραίτητες επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών, της Δ.Ο.Υ. Τρικάλων, του ΙΚΑ και με τον Διοικητή του αντιστοίχως.

Συγκεκριμένα το σώμα αποφάσισε τη στέγαση αυτών των γραφείων σε αίθουσα σε δημοτικό κτίριο, χωρίς την καταβολή ενοικίου και συγκεκριμένα στο κτίριο του ΚΕΠ Φαρκαδόνας, το οποίο βρίσκεται στην έδρα του Δήμου, στην οποία βρίσκονταν το καταργημένο υποκατάστημα ΙΚΑ και το καταργημένο παράρτημα Δ.Ο.Υ. και ταυτόχρονα διαθέτει την απαραίτητη κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή. Επίσης αποφάσισε την παροχή των απαραίτητων μέσων για τη λειτουργία των δύο γραφείων, και ειδικότερα α) έπιπλα γραφείου (γραφείο, βιβλιοθήκη, κλπ.) και β) τις απαραίτητες υποδομές ΤΠΕ (ηλεκτρονικό υπολογιστή, λογισμικό, εκτυπωτή, διαδικτυακή σύνδεση, δίκτυο «Σύζευξις», κλπ.).

Συνδράμοντας η Δημοτική Αρχή κατά το μέγιστο δυνατό στην οργάνωση των δύο γραφείων και παρέχοντας κάθε δυνατή διευκόλυνση, ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία τους, θα εξυπηρετούνται οι δημότες μας από τον πλήθος των υπηρεσιών που θα τους παρέχονται.

Αναλυτικά οι εισηγήσεις :
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΕΦ
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΙΚΑ

Ξεκίνησαν στο ΚΕΠ Φαρκαδόνας οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών 2015


Ο Δήμος Φαρκαδόνας καλεί τους κατοίκους των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αχλαδοχωρίου, Γριζάνου και Διασέλλου να προσέλθουν στο ΚΕΠ Φαρκαδόνας από 23/9/2015 έως 31/12/2015, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών (όπως αυτές ορίζονται σύμφωνα την οδηγία 85/148/ΕΟΚ) έτους 2015 που φθάνει ως 600 ευρώ.
Το επίδομα για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών (δίνεται στους κατοίκους 40 ορεινών τοπικών κοινοτήτων του Νομού μας και 49 μειονεκτικών, η πόλη της Φλώρινας εξαιρείται) στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

www.dikaiologitika.gr
Το επίδομα για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών (δίνεται στους κατοίκους 40 ορεινών τοπικών κοινοτήτων του Νομού μας και 49 μειονεκτικών, η πόλη της Φλώρινας εξαιρείται) στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

www.dikaiologitika.gr
Το επίδομα για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών δίνεται στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων, προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Έναρξη Αιτήσεων για το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Φαρκαδόνας

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ και το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

Δήμος Φαρκαδόνας

Η τεχνολογία στο πλευρό του πολίτη.

Ιωάννης Σακελλαρίου

Επικοινωνία

  info (@) farkadona.gr
  +2433350000
  +2433350018
  Φαρκαδόνα, 42031, Τρίκαλα Θεσσαλίας - Ελλάδα