Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Ευχαριστήριο μήνυμα του Δήμου Φαρκαδόνας για το Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τη Δευτέρα στις 12 Ιουνίου 2017 στη πλατεία του πρώην δημαρχείου της Οιχαλίας ο Δήμος Φαρκαδόνας και η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού  με τη συμμετοχή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Τρικάλων πραγματοποίησαν το 2ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού.

Πρωταγωνιστές και πάλι οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι δάσκαλοι των δέκα Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας. Τα παιδιά ανέδειξαν το χαρισματικό τους ταλέντο και πλημμύρησαν τη πλατεία της Οιχαλίας με παιδική και δημιουργική φαντασία, στέλνοντας μηνύματα συνεργασίας, φιλίας, αγάπης.

Μας έδειξαν περίτρανα πως η αγάπη και η φιλία μπορούν να γίνουν γιορτή, παιχνίδι, συνεργασία.

Μας έδειξαν πως Πολιτισμός και Παιδεία ή Παιδεία και Πολιτισμός μπορούν να μας οδηγήσουν στη δημιουργία μιας υγιούς κοινωνίας γεμάτη με αξίες και ευαισθησίες.

Μας έδειξαν με τον τρόπο τους και μεγάλωσαν τις προσδοκίες μας, ώστε να ελπίζουμε σε «ένα καλύτερο αύριο».

Διδαχτήκαμε από το Δ.Σ. Σερβωτών «πως τα παιδιά σώζουν ζωές», απολαύσαμε «παραδοσιακούς χορούς» από το Δ.Σ. Γριζάνο, το Δ.Σ. Πετρωτού μας έμαθε «πως μπλέκονται στη σχολική ζωή, τραγούδια, χοροί, γράμματα, αριθμοί», το Δ.Σ. Ζάρκου μας έδειξε «πως γίνεται το μάθημα στην τάξη», το 2ο Δ.Σ. Φαρκαδόνας μας μίλησε «για τα παιδιά του κόσμου και για την παγκόσμια ειρήνη», ενώ το Δ.Σ. Ταξιαρχών μας αναμόχλευσε «μνήμες και θύμισες παλιές, προτείνοντάς μας να αρνούμαστε», το μακρινό Δ.Σ. Διασέλλου μας διασκέδασε «ρεμπέτικα», το 1ο Δ.Σ. Φαρκαδόνας μας ξεσήκωσε «χορεύοντας το Ζορμπά», το 2ο Δ.Σ. Οιχαλίας μας «ταξίδεψε στα Ελληνικά νησιά και στις Ελληνικές θάλασσες» και το 1ο Δ.Σ. Οιχαλίας μας θύμισε «παλιές ελληνικές ταινίες που τόσο πολύ αγαπήσαμε».

Αισθανόμαστε λοιπόν την ανάγκη, ο Δήμος Φαρκαδόνας και η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας  που συμμετείχαν με κάθε τρόπο στο 2ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού, τους δασκάλους τους, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Π.Ε. Τρικάλων, τους γονείς και όλους όσους παραβρέθηκαν και με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωσή μας.

Πιστοί στις υποσχέσεις μας ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 3ο Φεστιβάλ Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Φαρκαδόνας του χρόνου στους Ταξιάρχες.

Ευχόμαστε καλή πρόοδο στα παιδιά, υγεία και επιτυχίες τη ζωή τους.

Καλό καλοκαίρι.

[Φωτογραφία : Λακιάρας Θοδωρής]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο