Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

ΟΙΧΑΛΙΑ

Η Οιχαλία (παλιότερη ονομασία Νεοχώρι) είναι το μεγαλύτερο διαμέρισμα πληθυσμιακά. Βρίσκεται στο 21ο χλμ. της Ε.Ο. Τρικάλων – Λάρισας. Απέχει από τα Τρίκαλα 21χλμ. και από τη Λάρισα 40χλμ. Η Οιχαλία που το όνομά της αναφέρεται από την εποχή του Ομήρου γύρω στα 1200 π.Χ. με γνωστότερο βασιλιά της τον Εύρητο, πήρε επίσημα το όνομά της το 1981 ως κοινότητα Οιχαλίας και από το 1995 έγινε Δήμος. Στη συνέχεια συνενώθηκαν μαζί της η Κρήνη που βρίσκεται ανατολικά της, το Πετρωτό από Δυτικά της και ο Κλοκωτός και οι Γεωργανάδες που βρίσκονται Νότια, αποτελώντας τον Δήμο Οιχαλίας Τρικάλων. Τελικά ενσωματώθηκε στον ευρύτερο Δήμο Φαρκαδόνας.

Η οικονομία του χωριού ήταν κατεξοχήν αγροτική και κτηνοτροφική γι’ αυτό το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων μετανάστευσε στο εξωτερικό.

Μπορείτε να επισκεφτείτε:
Πολιτιστικά μνημεία

  • Τον Άγιο Νικόλαο που είναι Πολιούχος Άγιος και εορτάζεται κάθε 6η Δεκεμβρίου.
  • Την Ιερά Μονή Ορφανού όπου εορτάζονται τα Γενέθλια της Θεοτόκου και στο διήμερο 7-8 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο γίνεται πανηγύρι.
  • Το μεγάλο πανηγύρι στις 15 Αυγούστου, μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των κατοίκων της Οιχαλίας, ειδικά των μεταναστών.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο