Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Συμμετοχή του Δήμου Φαρκαδόνας στο πρόγραμμα Erasmus+

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομόφωνα ψηφίσθηκε η συμμετοχή του Δήμου Φαρκαδόνας στο πρόγραμμα Erasmus+

Ο Δήμος Φαρκαδόνας, κατόπιν σχετικών επαφών του αρμόδιου Τμήματος Προγραμματισμού του, συμμετέχει σε μία ομάδα Ευρωπαϊκών Φορέων που προτίθεται να υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ στο μέτρο ΚΑ2 «Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση».

Το project έχει τίτλο “INTEGRURAL: Capacity building for Integrated Sustainable Development in Rural Areas” και η θεματολογία του αφορά την Ολοκληρωμένη Προσέγγιση της Ανάπτυξης του Ύπαιθρου Χώρου μέσω των Εδαφικών Πολιτικών, με εστίαση στην Κτηνοτροφία, την Τυροκομία και την Αμπελουργία και ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τα προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης. Η δημιουργία HUBs στον Αγροτικό Χώρο και η ενσωμάτωση της Ψηφιακής Τεχνολογίας αποτελεί τη σύγχρονη ματιά του θέματος.

Η ομάδα των εταίρων αποτελείται από: το Δήμο Φαρκαδόνας και την Time Heritage από την Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο της Extremadura από την Ισπανία, τη Ruraridade Verde (spin-off του Πανεπιστημίου Alto Duro) από την Πορτογαλία, το Institut d’Auvergne du Developpement des Territoires από τη Γαλλία και την Taste Roots Società Cooperativa από την Ιταλία.

Επικεφαλής της ομάδας των φορέων, που θα αναλάβει τη διαχείριση του project, σε συνεργασία βέβαια με τους υπόλοιπους εταίρους, είναι ο Δήμος Φαρκαδόνας με νόμιμο εκπρόσωπο το Δήμαρχο Αθανάσιο Μεριβάκη και συντονιστή του project τον προϊστάμενο του Τμ. Προγραμματισμού Κωνσταντίνο Ασίκη.

Το project περιλαμβάνει τη διεξαγωγή συνεδρίων, συσκέψεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, πρακτικής άσκησης και παράλληλων δράσεων στις οργανώτριες πόλεις. Όλα τα έξοδα ταξιδιών, διαμονής, διατροφής και οργάνωσης των δράσεων θα καλυφθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Δήμαρχος

 

Αθανάσιος Μεριβάκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο