Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Διοργάνωση Εκδήλωσης Αθλητικό Πρόγραμμα Be Active

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

Ο  Δήμος Φαρκαδόνας και η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Αθλητικό Πρόγραμμα  BE ACTIVE της Γ.Γ.Α., το Γραφείο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς – ΚΕΔΑ του Δήμου Αμαρουσίου και το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας  υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ διοργανώνουν εκδήλωση – δράση με Αθλητικό και Ιατρικού Χαρακτήρα περιεχόμενο το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 και ώρα 19.00 μ.μ. στη κεντρική πλατεία της δημοτικής κοινότητας Φαρκαδόνας του Δήμου Φαρκαδόνας.
 
Στη δράση θα συμμετέχουν τοπικοί σύλλογοι και αθλητικά σωματεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φαρκαδόνας και του νομού Τρικάλων και θα πραγματοποιηθούν με τη παρουσία εκπροσώπων από τη Γ.Γ.Α. , από τον Αθλητικό  και Δημοσιογραφικό χώρο. 

Το Ευρωπαϊκό Αθλητικό πρόγραμμα   BEACTIVE είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προώθηση της συμμετοχής στον αθλητισμό, τη σωματική άσκηση και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης  σχετικά με τα οφέλη αυτής της συμμετοχής. Το  πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως ηλικίας, καταγωγής ή επιπέδου φυσικής κατάστασης.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη συμμετοχή μεμονωμένων ατόμων, δημοσίων αρχών και εκπροσώπων του αθλητικού κινήματος καθώς και  των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και του ιδιωτικού τομέα. Με την εστίαση σε πρωτοβουλίες βάσης, το πρόγραμμα BEACTIVE θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους πολίτες ώστε να ενεργοποιηθούν σε τακτική βάση και θα δημιουργήσει ευκαιρίες για την καθημερινή άσκηση των πολιτών.  

Παράλληλα με τις αθλητικές εκδηλώσεις θα γίνει και ενημέρωση του κοινού για το καρκίνο του Μαστού και το σημαντικό ρόλο της Άθλησης στην υγεία μας, ενώ θα διανεμηθούν ενημερωτικά έντυπα και ένας οδηγός πρώτων βοηθειών ο οποίος είναι χρήσιμος και απαραίτητος για κάθε οικογένεια

 

Δήμος   Φαρκαδόνας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο