Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Δράσεις ενημέρωσης του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας για τις συνέπειες του Covid-19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρκαδόνας, αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τεμπών και της διεύθυνσης του Δημοτικού σχολείου της περιοχής και με την χρήση των νέων τεχνολογιών , πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη-συζήτηση-ενημέρωση,  με θέμα τις ψυχολογικές συνέπειες του Covid -19 στην καθημερινότητα ενηλίκων και ανηλίκων.
 
Ήταν μια ακόμη δράση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα το οποίο  απασχολεί την καθημερινότητα μας εδώ και έναν χρόνο.
 
Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι τρόποι με τους οποίους επηρεάζονται τα παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και οι ενήλικες και πως θα βγούμε αλώβητοι ψυχικά από όλο  αυτό το θέμα που έχει αλλάξει τις ζωές όλων των ανθρώπων.
 
Το ότι ψυχολογικά ήμασταν όλοι οι άνθρωποι απροετοίμαστοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το ότι ο φόβος κυριάρχησε στις ζωές των ανθρώπων, οι εργασιακές, εκπαιδευτικές, αθλητικές και όλες οι δραστηριότητες άλλαξαν ριζικά και ανατράπηκαν , με αποτέλεσμα να αυξηθούν το άγχος, η αβεβαιότητα και η θλίψη στην ψυχική υγεία είναι μια πραγματικότητα. Οι λύσεις που πρέπει να προταθούν για να οδηγηθεί ο πληθυσμός στην κανονική ζωή του καθώς ο κορωνοϊός είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητας , είναι σημαντικά ζητήματα που απασχολούν όλους μας , με στόχο να επανέλθει η ψυχική ισορροπία μέσα από δράσεις,  όπως και το αίσθημα της ασφάλειας. Σωστή διατροφή, άσκηση , διατήρηση σταθερού προγράμματος, δραστηριότητες για τα παιδιά και ποιοτικός ύπνος είναι ορισμένα σημαντικά στοιχεία τα οποία διώχνουν το στρες και φροντίζουν τους ανθρώπους ψυχικά και σωματικά.
 
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο