Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Δράσεις του Κέντρου Κοινότητας για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου οι δύο δράσεις που διοργανώθηκαν από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας, τον Δήμο Φαρκαδόνας και την Αντιδημαρχία Προγραμματισμού και Κοινωνικής Πολιτικής που στόχο είχαν να ενημερώσουν και ευαισθητοποιήσουν μαθητές και επαγγελματίες για το πρόβλημα της σύγχρονης σωματεμπορίας στη χώρα μας. Την διεξαγωγή των δράσεων ανέλαβε η οργάνωση Α21 μετά από πρόσκληση του Κέντρου Κοινότητας.

Η πρώτη δράση που αφορούσε μαθητές διοργανώθηκε στο ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας στις 10:00 το πρωί ενώ η δεύτερη στο χώρο του Δημαρχείου. Οι εκπρόσωποι της Α21  παρουσίασαν διεξοδικά τη σοβαρότητα του προβλήματος της εμπορίας ανθρώπων, τα χαρακτηριστικά των θυμάτων και έδωσαν μια ολοκληρωμένη εικόνα των δράσεων και των δομών της οργάνωσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του αστυνομικού τμήματος Φαρκαδόνας και εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας καθώς και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Ηλίας Καραμάνος, ο οποίος έχοντας ως προτεραιότητα ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, επισήμανε το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη ευαισθητοποίησης πολιτών και πολιτείας.

Το Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο