Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Δράσεις του Κέντρου Κοινότητας για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

Η εμπορία ανθρώπων τροφοδοτεί την ανάπτυξη του οργανωμένου εγκλήματος και απειλεί την υγεία, την ασφάλεια και τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου. Είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο έγκλημα στον κόσμο.

Η ζήτηση για φτηνή εργασία και σεξ στην Ελλάδα την καθιστά βασικό προορισμό για θύματα trafficking. Η Ελλάδα είναι γνωστή ως “το κέντρο της εμπορίας ανθρώπων στην Ευρώπη”, καθώς είναι χώρα διέλευσης και προορισμού για τα θύματα. Εξαιτίας της γεωμορφολογίας της και της γεωγραφικής της θέσης αποτελεί κύρια είσοδο για την Ευρωπαϊκή  Ένωση και συγκεντρώνει το 90% των περιπτώσεων παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη. Αυτοί οι παράνομοι πρόσφυγες είναι από τις πιο ευάλωτες ομάδες στην εμπορία ανθρώπων.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας, ο Δήμος Φαρκαδόνας και η Αντιδημαρχία Προγραμματισμού και Κοινωνικής Πολιτικής αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα του ζητήματος, οργανώνει σε συνεργασία με την εξειδικευμένη οργάνωση A21, την Παρασκευή 19/4/2019 δύο δράσεις. Η πρώτη αφορά στην ενημέρωση μαθητών του ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας στις 10:00 το πρωί στον χώρο του σχολείου.  Η δεύτερη που θα υλοποιηθεί στις 11:30π.μ. στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου, αφορά στην εκπαίδευση του προσωπικού διαφόρων δομών ώστε να μπορούν να αναγνωρίσουν πιθανά σημάδια σωματεμπορίας των εξυπηρετούμενών τους. Για τον λόγο αυτό όσοι εργαζόμενοι σε δομές(π.χ. σχολεία, αστυνομία, δημόσιες υπηρεσίες, ΚΥ,) επιθυμούν να συμμετέχουν στο σεμινάριο παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 2433350052 και 2433350056.

Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο