Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Δράση για τον Καρκίνο «Νεότερα Δεδομένα για το Κάπνισμα» και ενημέρωση δωρεάς του μυελού των οστών από το σύλλογο SAVE Μ.Ο.Ρ.Α.Σ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου που είναι θεσμοθετημένη στις 4 Φεβρουαρίου και με την στήριξη της Αντιδημαρχίας Προγραμματισμού, Οικονομικών, Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας και Πολιτισμού, έλαβε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης εκδήλωσης με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινότητας πάνω σε διάφορες μορφές καρκίνου.

Πιο συγκεκριμένα, στις 13/2/2019 διοργανώθηκε εκδήλωση με τίτλο « Νεότερα Δεδομένα για το Κάπνισμα» από την κυρία Μαρία Τόλια, επίκουρη καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στην συνέχεια , το λόγο πήραν οι εθελοντές του συλλόγου Save M.ΟΡ.Α.Σ, οι οποίοι ενημέρωσαν το κοινό για το σημασία της δωρεάς του μυελού των οστών, σπάζοντας προκαταλήψεις και φόβους. Στο τέλος της ομιλίας και αφού οι ομιλητές απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού, πολλοί παρευρισκόμενοι έγιναν εθελοντές δότες μέσω της λήψης σάλιου στηρίζοντας ενεργά την δράση του συλλόγου. 

Στην εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Αθανάσιος Μεριβάκης, οι Αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Κοσμάς, Κωνσταντίνος Θωμάς και Ηλίας Καραμάνος, χαιρέτισε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα που παίζουν οι μικρές κοινότητες στην διαμόρφωση πολιτισμού και εξήρε την αξία της διοργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση της κοινότητας.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας κα Βιολέτα Ροκά, η οποία μέσω της τοποθέτησής της ενημέρωσε το κοινό για την λειτουργία Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος, στο οποίο μπορεί να απευθύνονται οι πολίτες που επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα, η γενική γραμματέας της Αντικαρκινικής Εταιρείας του Παραρτήματος Τρικάλων Στέφη Κωστοπούλου, διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολικών δομών του Δήμου, οι εκπρόσωποι των συλλόγων γυναικών Φαρκαδόνας και Κρήνης και το προσωπικό του  δήμου.

Το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας θέλει να ευχαριστήσει τους ομιλητές και το κοινό που στήριξαν την εκδήλωση αυτή και ανακοινώνει την επόμενη εκδήλωση για την ενημέρωση για τον καρκίνο του πεπτικού που θα υλοποιηθεί στις 20/2/2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00 το μεσημέρι στο παλιό σχολείο της Κρήνης.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο