Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Ευχαριστήριο Δήμου Φαρκαδόνας προς τους συμμετέχοντες στην αθλητική δράση #BEACTIVE Γ.Γ.Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 στη πλατεία της Φαρκαδόνας πραγματοποιήθηκε αθλητική εκδήλωση-δράση με ιατρικό περιεχόμενο στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος #BEACTIVE Γ.Γ.Α..

Η δράση οργανώθηκε από το Δήμο Φαρκαδόνας σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου, το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας και είχε την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και της Κ.Ε.Δ.Ε.

Η δράση μας αποσκοπούσε στη προώθηση της συμμετοχής στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη αυτής της συμμετοχής.

Στόχος μας ήταν μέσω της εκδήλωσης να αποτελέσουμε πηγή έμπνευσης για τους συμπολίτες μας, έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν σε τακτική βάση αν όχι σε καθημερινή και μέχρι ενός βαθμού θεωρούμε ότι το πετύχαμε.

Και το μήνυμά μας ξεκάθαρο:

Ο Αθλητισμός δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο κάποιων χαρισματικών και με ιδιαίτερες δυνατότητες ατόμων. Αλλά αντίθετα αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη ανεξάρτητα από οικονομική κατάσταση και κοινωνική θέση. Ανεξάρτητα ακόμη και από κοινωνική ευρωστία και αρτιμέλεια.

Στη δράση συμμετείχαν άτομα κάθε ηλικίας, φύλου και εθνότητας δείχνοντάς μας πως μέσω της άσκησης και του αθλητισμού μπορεί να οικοδομηθεί μια διαφορετική σχέση με την υγεία, με την διαμόρφωση της προσωπικότητας, με τον υγιή τρόπο ζωής και το περιβάλλον, με τη λογική της συνύπαρξης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρκαδόνας πλημμυρισμένοι από συναισθήματα ευγνωμοσύνης και ικανοποίησης ευχαριστούμε:

• την Γ.Γ.Α. και τον υπεύθυνο συντονιστή του προγράμματος #BEACTIVE κ. Καρακάση Διονύση
• την υπεύθυνη εθελοντισμού και νέας γενιάς του Δήμου Αμαρουσίου κ. Γαλανοπούλου Χριστίνα
• τον δημοσιογράφο-έφορο του ΠΣΑΤ και διεθνή αναλυτή ποδοσφαίρου FIFA-UEFA κ. Σταραμόπουλο Μάνο

• τον υπεύθυνο τουριστικής προβολής και αθλητικής ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου κ. Κόκκαλη Αλέξανδρο
• τη Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας
• τον Α. Σ. ΑΤΛΑΣ και την ομάδα των αθλητών του για το πρόγραμμα επίδειξης Άρσης Βαρών
• τον Α.Ο. Ταξιαρχών και το παιδικό τμήμα για το πρόγραμμα επίδειξης ποδοσφαίρου
• το Σύλλογο Γυναικών Φαρκαδόνας και τα έξι τμήματα ( 2 παιδικά, 2 εφηβικά, 2 ενηλίκων) για τα προγράμματα που παρουσίασαν (μπαλέτο, μοντέρνος χορός, αθλητικός χορός, γυμναστική step, τραμπολίνο)

• την εκπρόσωπο ιατρό του Κ.Υ.Φ. κ. Μπλάτσα Βάσια και την αναφορά της για την προσφορά του αθλητισμού στη υγεία
• το Σ.Ο.Α.Τ. Τρικάλων και τα αθλητικά τμήματά του για την επίδειξη του αθλητικού προγράμματος tae kwon do
• τον Α.Π.Σ. Τρικάλων και τα παιδικά τμήματά του για την επίδειξη του προγράμματος της Ελληνορωμαϊκής Πάλης,
• τους προπονητές και τους γυμναστές όλων των αθλητικών συλλόγων και φορέων

και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, τους περιφερειακούς συμβούλους, τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, τους εκπροσώπους των πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της περιοχής, τους πολίτες που με την παρουσία τους αγκάλιασαν και τίμησαν τη δράση μας.

Όμως περισσότερο από τον καθένα ευχαριστούμε όλα τα παιδιά των συλλόγων και τους προπονητές τους για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και την εθελοντική τους συμμετοχή και τους ευχόμαστε υγεία και πάντα επιτυχίες.

Από το Δήμο Φαρκαδόνας

Φωτογραφικό υλικό και βίντεο : κ. Γαλατσίδη Βέρα

[spvideo]https://youtu.be/oNrvuXmpV6I[/spvideo] [spvideo]https://youtu.be/7g4d1txRq5I[/spvideo] [spvideo]https://youtu.be/K3vMo0tHGEs[/spvideo]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο