Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Έναρξη Επανελέγχων (Δευτεροβαθμίων Ελέγχων) κτηρίων που έχουν πληγεί από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

H ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ:

Η 16η Μαρτίου 2020, ημέρα Τρίτη, ορίζεται ως ημερομηνία έναρξης του Επανελέγχου (Δευτεροβαθμίου Ελέγχου) των κτηρίων που έχουν πληγεί από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 και έχουν χαρακτηριστεί μη κατοικήσιμα.

Οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι θα διενεργηθούν σε όλα τα κτήρια που έχουν χαρακτηριστεί «Μη Κατοικήσιμα» από τον Πρωτοβάθμιο έλεγχο (Δελτίο Ταχείας Αυτοψίας) χωρίς να απαιτείται αίτηση από τους ιδιοκτήτες των πληγέντων κτηρίων, καθώς και στα κτήρια για τα οποία οι πολίτες είχαν υποβάλει αίτηση μέχρι τις 11.03.2021 και δεν ελέγχθηκαν κατά τον πρωτοβάθμιο έλεγχο.

Μετά την έκδοση της ΚΥΑ με αριθμ. πρωτ. Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./6350/Α325/ 11.03.2021(Β΄964) «Οριοθέτηση περιοχών και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας», οι ιδιοκτήτες πληγέντων κτηρίων τα οποία βρίσκονται εντός των οριοθετημένων περιοχών, εφόσον επιθυμούν τον έλεγχό των κτηρίων τους, μπορούν να υποβάλουν στη Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε. αίτηση για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτήριο, μέχρι τις 11.09.2021, συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο