Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Ενεργός στην Ευρώπη ο Δήμος Φαρκαδόνας – Μέρος 2ο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 
Συνεχίστηκαν με την βοήθεια της τεχνολογίας και της τηλεργασίας οι διάφορες δράσεις του Δήμου Φαρκαδόνας στην εποχή του COVID-19 .
 

Η δεύτερη Ευρωπαϊκή συμμετοχή  είχε να κάνει με την Πράσινη Εβδομάδα της ΕΕ για το 2020 για την φύση και τη βιοποικιλότητα.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας έδειξε το ενδιαφέρον του για την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος και έλαβε μέρος σε δύο πολύ ενδιαφέροντα διαδικτυακά (λόγω covid) σεμινάρια  με το τμήμα προγραμματισμού του.

Το πρώτο είχε θέμα “Πόσο υγιής είναι η φύση μας και η κατάστασή της το 2020”.

Και το δεύτερο είχε ως θέμα “Η βιοποικιλότητα στις πόλεις και τις περιοχές μετά τον κορωνοϊό”.

Η Πράσινη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα αναδεικνύει την συμβολή που μπορεί να έχει η βιοποικιλότητα στην κοινωνία και την οικονομία, καθώς και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην υποστήριξη και την τόνωση της ανάκαμψης σε έναν κόσμο μετά την πανδημία, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και βιώσιμη ανάπτυξη.

Είναι ευκαιρία να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με τη φύση, να αλλάξουμε τις δραστηριότητες που επιφέρουν την απώλεια της βιοποικιλότητας και την ευρύτερη οικολογική κρίση και να σταθμίσουμε τις επιπτώσεις για την οικονομία και την κοινωνία μας.

Εξετάζεται ο τρόπος  με τον οποίο οι πολιτικές της ΕΕ, όπως η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, μπορούν να συμβάλουν στην προστασία και την αποκατάσταση της φύσης, δίνοντάς της χώρο να ανακάμψει και να ευδοκιμήσει.

Η φετινή Πράσινη Εβδομάδα αποτελεί ορόσημο στην πορεία προς τη διάσκεψη των μερών (COP 15) της σύμβασης για τη βιολογική ποικιλότητα, η οποία έχει προγραμματιστεί πλέον για το 2021, στο πλαίσιο της οποίας θα εγκριθεί ένα 10ετές σχέδιο δράσης για τη βιοποικιλότητα — μια νέα παγκόσμια συμφωνία για τους ανθρώπους και τη φύση.

Ποικιλία  συνεδριών διεξήχθησαν αφιερωμένων στο ρόλο της βιοποικιλότητας σε έναν κόσμο μετά την πανδημία  και στον αντίκτυπο της στην κοινωνία και την οικονομία.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο