Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Ενημερωτική Εκδήλωση με Θέμα το Κάπνισμα, Αλκοόλ και Στερεότυπα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του καρκίνου που εορτάζεται στις 4 Φεβρουαρίου παγκοσμίως, ο Δήμος Φαρκαδόνας, το τμήμα Προγραμματισμού, το Κέντρο Κοινότητας, το Κέντρο Υγείας και η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνδιοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα το κάπνισμα και το αλκοόλ και ο ρόλος που διαδραματίζουν στην υγεία αλλά και στην εμφάνιση του καρκίνου.

Μέσα από τις τοποθετήσεις των Μαρίας Τόλια, επίκουρης καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βιολέτας Ροκά διευθύντριας του Κέντρου Υγείας και Δήμητρας Παπαστεργίου ψυχολόγου στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας, τονίστηκε ο επιβαρυντικός ρόλος του καπνίσματος και του αλκοόλ στην υγεία κυρίως των εφήβων, ενώ επιχειρήθηκε η ολιστική κατανόηση του ζητήματος της εξάρτησης με τη συνδρομή της επιστήμης της ψυχολογίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η αντιδήμαρχος Παιδείας κα Ελένη Στεργίου- Μπότη, ενώ το κοινό απαρτιζόταν από μαθητές και μαθήτριες των ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας, Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας και Γυμνασίου Φαρκαδόνας. Μεταξύ άλλων, την ημερίδα παρακολούθησαν ο Προϊστάμενος του τμήματος Προγραμματισμού Κώστας Ασίκης, ο πρόεδρος της κοινότητας Θάνος Κούτσικος, η πρόεδρος του συλλόγου ¨Αμφίων¨ κα Βάσω Μπασιάκου, ο διευθυντής του ΕΠΑΛ κος Στέργιος Παπαστεργίου, η φιλόλογος του ΓΕΛ κα Γραμμένου, υπάλληλοι του δήμου καθώς και προσωπικό του Κέντρου Υγείας. Η φωτογραφική κάλυψη έγινε από τον Αλέξανδρο Παπαδόπουλο τον οποίο ευχαριστούμε.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Φαρκαδόνας την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 στις 10:30 το πρωί.

Το Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο