Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Με ρεκόρ χρηματοδοτήσεων φέτος οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου μας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος μας, θεωρώντας ότι οι Παιδικοί Σταθμοί αποτελούν θεμελιώδεις υποδομές τόσο για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων και κηδεμόνων, όσο και για την ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εύρυθμη λειτουργία και στη συνεχή βελτίωσή τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση, κατάφερε να επιτύχει:

 ·      Ρεκόρ συμμετοχών στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής», που θα υλοποιηθεί για 4η χρονιά. Οι φετινές συμμετοχές αντιστοιχούν σε χρηματοδότηση 95.000,00 € περίπου.

 
Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι είμαστε από τους λίγους φορείς στην Ελλάδα χωρίς χρέωση τροφείων. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους γονείς που – παρά την έλλειψη οικονομικού κινήτρου – ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου.
 
·      Ένταξη στο πρόγραμμα του Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας. Το ποσό χρηματοδότησης εδώ ανέρχεται σε 50.000,00 €.
 
Πέραν αυτών όμως, οι υπηρεσίες μας θα υποβάλλουν πρόταση για ένταξη του έργου «Δημιουργία Παιδικού Σταθμού στο Δημοτικό Κατάστημα Οιχαλίας» προϋπολογισμού 212.000,00 € στο πρόγραμμα LEADER.
 
Όλα τα παραπάνω προγράμματα θα συμβάλλουν καθοριστικά ώστε οι Παιδικοί μας Σταθμοί να παρέχουν την αναγκαία εξυπηρέτηση στους γονείς ή κηδεμόνες, με τη μέγιστη δυνατή φροντίδα για τα παιδιά της περιοχής μας.
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ
                                                                                                                      
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΕΡΙΒΑΚΗΣ
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο