Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Ο Δήμος Φαρκαδόνας στο Vic της Καταλονίας (Ισπανία) με το project «Υγιείς Πόλεις» του προγράμματος URBACT III

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γνωρίζετε ότι η ποιότητα ζωής συμβάλλει κατά 75% στην υγεία του πληθυσμού, ενώ το σύστημα υγείας μόλις κατά 25%?  Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. καλύπτουν όλα τα πεδία του περιβάλλοντός μας και της δραστηριότητάς μας.

Η επίτευξη της «Υγιούς Πόλεως» λοιπόν μέσα από τον ενδεδειγμένο σχεδιασμό δράσεων αποτελεί το project του προγράμματος  URBACT III στο οποίο μετέχει ο Δήμος Φαρκαδόνας.

Επικεφαλής εταίρος είναι η πόλη Vic της Καταλονίας (Ισπανία), στην οποία πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του project, από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου. Οι υπόλοιποι εταίροι του Δήμου μας είναι οι πόλεις Bradford (Αγγλία), Parnu (Εσθονία), Falerna (Ιταλία), Anyksai (Λετονία), Μάλτα, Alpen aan den Rijn (Ολλανδία) και Loule (Πορτογαλία).

Κάθε πόλη του δικτύου θα δώσει την δική της οπτική γωνία στο πολύπλευρο αυτό θέμα, υλοποιώντας πλέγμα δράσεων κινούμενο σε συγκεκριμένους άξονες. Η «βιώσιμη και ασφαλής κινητικότητα», η «ψυχική υγεία μέσα από τον πολιτισμό», η «ευεξία μέσα από την άθληση», αποτελούν κάποιους από αυτούς τους άξονες.

Οι δράσεις αυτές προϋποθέτουν την ενεργοποίηση τοπικών ομάδων, με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών, ενώ με την υλοποίησή τους στο σύνολο των πόλεων – εταίρων θα συνθέσουν τελικά ένα παζλ που θα δώσει μια περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα του τι εννοούμε σήμερα Υγιή Πόλη.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο