Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Προληπτική Οδοντιατρική με το “Χαμόγελο του Παιδιού” σε Σχολεία του Δήμου Φαρκαδόνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο Δήμο Φαρκαδόνας θα βρίσκεται το “Χαμόγελο του Παιδιού” με την κινητή Οδοντιατρική / Παιδιατρική Μονάδα από τις 23/11/2015 έως τις 4/12/2015 για την υλοποίηση δράσεων προληπτικής οδοντιατρικής σε 801 μαθητές 23 συνολικά σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων). Η κινητή μονάδα θα επισκέπτεται καθημερινά στο διάστημα αυτό τα σχολεία της περιοχής μας για να δεχθεί τους μαθητές, με βάση πρόγραμμα που έχει κοινοποιηθεί στις επιμέρους διευθύνσεις τους.
Η δράση αυτή υλοποιείται με την πολύτιμη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων και την εθελοντική παρουσία των μελών του και με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς υπάρχει μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού και του Υπουργείου Παιδείας.

Κύριος στόχος της δράσης, που επιμελήθηκε η αρμόδια Αντιδημαρχία Παιδείας – Υγείας, είναι η παροχή δωρεάν προληπτικών εξετάσεων με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση παθήσεων της παιδικής ηλικίας, την καθοδήγησή τους για τη σωστή αντιμετώπιση τους, την ενημέρωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών για τη σημασία της πρόληψης και την στήριξη κοινωνικών ευπαθών ομάδων.

 
Σημειώνεται πως σε προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο θα υποβάλλονται μόνο τα παιδιά που θα έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης από τους γονείς – κηδεμόνες και θα παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς – κηδεμόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο