Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Δημάρχων της ΚΕΔΕ – 09/07/2015

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έντιμη και βιώσιμη συμφωνία, με στόχο την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ ζητά στο ψήφισμα που κατέληξε μετά την ένταση και αποχώρηση της παράταξης του Σύριζα, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Δημάρχων της ΚΕΔΕ. Παράλληλα εξουσιοδοτεί το ΔΣ της ΚΕΔΕ να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα προταθεί στην Πολιτεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα και δύσκολα ζητήματα που προέκυψαν, δυσχεραίνοντας τη λειτουργία μας, την τοπική οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

Αναλυτικά:

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση Δημάρχων της ΚΕΔΕ συνεκλήθη σήμερα Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015, κι αφού συζήτησε την κατάσταση που επικρατεί στη λειτουργία των Δήμων και τις δυσλειτουργίες που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος αποφάσισε:

  1. Δηλώνει την αμέριστη στήριξη των Δημάρχων και της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού στην προσπάθεια επίτευξης έντιμης και βιώσιμης συμφωνίας, με στόχο την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.
  2. Εξουσιοδοτεί το ΔΣ της ΚΕΔΕ να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα προταθεί στην Πολιτεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα και δύσκολα ζητήματα που προέκυψαν, δυσχεραίνοντας τη λειτουργία μας, την τοπική οικονομία και την κοινωνική συνοχή.
  3. Η Αυτοδιοίκηση δηλώνει ότι ενωμένη διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο και αρμοδιότητες στη νέα πολιτική και οικονομική πραγματικότητα της χώρας, που θα διαμορφωθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο