Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Στην ΕΡΑ Λάρισας για την Βιώσιμη κινητικότητα ο Δήμος Φαρκαδόνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο προϊστάμενος του τμήματος προγραμματισμού του Δήμου Φαρκαδόνας , Κωνσταντίνος Ασίκης και η Δήμητρα Παπαστεργίου στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας , παραχώρησαν συνέντευξη στην ΕΡΑ Λάρισας.
Εκπροσώπησαν τον Δήμο Φαρκαδόνας μιλώντας για την βιώσιμη κινητικότητα και τις υγιείς πόλεις, στα πλαίσια και της επερχόμενης συνεργασίας του Δήμου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε τέτοια ζητήματα , ενώ αναφέρθηκε και η βράβευση του Δήμου στο Ζάπειο Μέγαρο για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας σε εκδήλωση του Υπουργείο Περιβάλλοντος υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Μεταξύ άλλων , στην εκπομπή ειπώθηκε ότι ο Δήμος Φαρκαδόνας αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής διακήρυξης για την οδική ασφάλεια η οποία υπογράφηκε στις Βρυξέλλες.
 
Παρά το μικρό του μέγεθος, ο Δήμος Φαρκαδόνας, συνεργάζεται με μεγάλους Ευρωπαϊκούς Δήμους όπως το Λονδίνο, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και το Βερολίνο, ανακαλύπτοντας κοινούς τόπους , σε θέματα Βιώσιμης κινητικότητας.
 
Αναλύθηκε επίσης η συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα URBACT III , στα πλαίσια του οποίου θα υλοποιηθούν δράσεις βιώσιμης κινητικότητας για μια πιο υγιή πόλη.
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο