Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2017 στο Δήμο Φαρκαδόνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αφορμή την Κυριακή 2 Απριλίου, ημέρα πραγματοποίησης της Πανελλήνιας Περιβαλλοντικής Εθελοντικής Δράσης Καθαρισμού Lets do it Greece και με το σύνθημα «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!», θα υλοποιηθεί η Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού από 27/3 – 31/3 με την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας σε όλα τα σχολεία της χώρας.
 

Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, με σκοπό να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος με κορύφωση την ημέρα της πανελλήνιας δράσης.
 
Ο Δήμος Φαρκαδόνας συμμετέχει στην Πανελλήνια Εθελοντική Καμπάνια Let’s do it Greece 2017 με βασικό στόχο να διαδώσει το μήνυμα του εθελοντισμού, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού και αισθητικής αναβάθμισης.
 
Στα πλαίσια της Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού ο Δήμος θα συνδράμει τα σχολεία που θα υλοποιήσουν ανάλογες δράσεις, παρέχοντας σακούλες ανακυκλώσιμων – απορριμμάτων και γάντια. Μέσω της πρόσκλησης που απεύθυνε στις διευθύνσεις τους, καλεί τους μαθητές να πραγματοποιήσουν δράσεις, με τη βοήθεια των δασκάλων, στα σχολεία τους μαθαίνοντας να συνεργάζονται, να νοιάζονται για το περιβάλλον και επιπρόσθετα να μοιράζονται τις εμπειρίες τους με την τοπική κοινωνία, διαδίδοντας και προωθώντας το μήνυμα του εθελοντισμού, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο