Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου Φαρκαδόνας για προσβάσιμο δρόμο σε κτηνοτρόφους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 
Προβλήματα από τις πλημμύρες του Πηνειού και των παραποτάμων του όταν ανεβαίνει κάθε φορά η στάθμη από τους μεγάλους όγκους νερού που κατεβαίνουν όταν υπάρχουν βροχοπτώσεις στα ορεινά των Τρικάλων, δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι γεωργικές εκτάσεις οι οποίες μετατρέπονται σε “λίμνες” σε περιοχές του Δήμου Φαρκαδόνας , αλλά και κτηνοτροφικές μονάδες.
 
Ένα από τα μεγάλα προβλήματα στο οποίο πρέπει να δοθεί λύση είναι και η πρόσβαση στις  μονάδες κτηνοτροφίας στην περιοχή του Ζάρκου και της Πηνειάδας ,  όπου είναι άμεση ανάγκη να φτιαχτεί δρόμος για να μπορούν οι κτηνοτρόφοι να πηγαίνουν στις εργασίες τους. Κάθε φορά που σημειώνονται πλημμύρες και σε αυτή την κτηνοτροφική περιοχή δημιουργούνται πολλά προβλήματα και η πρόσβαση στις μονάδες είναι δύσκολη, έως αδύνατη. Οι κτηνοτρόφοι όταν ο πηνειός υπερχειλίζει στους αγροτικούς δρόμους, αναγκάζονται να πηγαίνουν στις μονάδες τους από άλλες πιο μακρινές αποστάσεις ακόμη και 20 χιλιόμετρα με τα πόδια ή και με άλογα για να ταίσουν  και να περιποιηθούν τα ζώα τους.
 
Η δημοτική αρχή Φαρκαδόνας έχει επισημάνει το σοβαρό αυτό ζήτημα στους ανθρώπους της περιφερειακής ενότητας και πιστεύει ότι με την καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα σε Δήμο και περιφέρεια, σύντομα να δοθεί η λύση για εργασίες κατασκευής δρόμου ενός μικρού κομματιού 200 μέτρων , προς τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής που αναφέραμε.
 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο