Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

8 Μαρτίου – Ημέρα της Γυναίκας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΤΙΝΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΣ»

Με αφορμή τον εορτασμό της 8ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, μια ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα της προσφοράς, των πολλών ευθυνών και πολλαπλών ρόλων ως Δημοτική Αρχή ευχόμαστε σε όλες τις γυναίκες χρόνια πολλά και δημιουργικά, να έχουν υγεία, δύναμη και υπομονή για να συνεχίσουν να στηρίζουν την οικογένεια και την κοινωνία, μέσα από τον πολύπλευρο ρόλο τους, με μαχητικότητα και θάρρος.

 

«Από την καθημερινότητα μαθαίνουμε ότι η σύγχρονη γυναίκα παλεύει να επιβιώσει, να αντιμετωπίσει προκλήσεις και να ανταπεξέλθει σε πολλούς ρόλους, κάποιες φορές ως υπεράνθρωπος. Μορφωμένη, δυναμική, ανεξάρτητη, επαγγελματίας, εργαζόμενη, συνάδελφος, συνδικαλίστρια, κοινωνικά αποδεκτή, αδερφή, σύζυγος, σύντροφος, φίλη, μα πάνω απ’ όλα μάνα».
 
Αποτελεί τον πυρήνα της κοινωνίας μας. Είναι εκείνη που μέσα από αγώνες κατάφερε να κερδίσει και να κατοχυρώσει τη συμμετοχή της με ίσους όρους σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται για τα αυτονόητα.
 
Και η προσφορά της, σε κάθε εκδήλωση της ζωής, αξίζει τον σεβασμό μας απέναντι σε κάθε τι, που καλείται να φέρει εις πέρας.
 
Ως Δημοτική Αρχή τιμούμε όλους τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών, ενισχύουμε το ρόλο και τη θέση τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και στην κοινωνία μας, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη γυναίκα και τα παιδιά της μέσα από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας και τις δομές μας «Κέντρο Κοινότητας με ψυχολογική υποστήριξη», «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών από το Κ.Ε.Α.», «Παιδικοί Σταθμοί», «Βοήθεια στο Σπίτι», «Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.)», «Προγράμματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης» δίνοντας προτεραιότητα κυρίως στην άνεργη, τη χαμηλά αμειβόμενη, την ανασφάλιστη, τη μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, την πολύτεκνη, την κακοποιημένη, τη συνταξιούχο.
Η προσπάθεια για μια Γυναίκα με ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για ευτυχία, ευημερία και προσωπική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της ζωής, είναι διαρκής και της αξίζει να έχει τη γνήσια και ειλικρινή συμπαράσταση όλων μας.
 
Απέναντι σε κοινωνικές και θρησκευτικές προκαταλήψεις αιώνων, σ’ έναν ταραγμένο από πολέμους, φανατισμό και οικονομικά προβλήματα πλανήτη, η Γυναίκα, εξακολουθεί να δίνει τη δική της μάχη για να αποδείξει τα αυτονόητα και στη μάχη αυτή πρέπει να μας έχει όλους συμμάχους.
 
Όταν θα έχει κατακτήσει τη θέση που της ανήκει, ο δρόμος για μια κοινωνία καλύτερη και πιο ανθρώπινη θα έχει ανοίξει. Όμως τίποτε δεν κατακτιέται χωρίς αγώνα και διεκδικήσεις.
 

«Χρόνια πολλά!!!»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο