Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Δράση Ενημέρωσης για την Σεξουαλική Κακοποίηση σε Συνεργασία με τα Σχολεία της Οιχαλίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας και το τμήμα Προγραμματισμού πιστά στην ιδέα της δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ των δομών, απάντησε θετικά στην πρόσκληση του Γυμνασίου και του Λυκείου Οιχαλίας για ενημέρωση σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών στο πλαίσιο τόσο της 18ης Νοεμβρίου ως Μέρας για την πρόληψη αυτού του φαινομένου που δυστυχώς λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις σε παγκόσμια κλίμακα αλλά και της 20ης Νοεμβρίου που είναι η θεσμοθετημένη από τον ΟΗΕ μέρα των δικαιωμάτων του παιδιού.
Την εκδήλωση συντόνισαν οι κυρίες Δήμητρα Παπαστεργίου και Βάσω Γκουγκαρά ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας και εμψυχώτρια θεάτρου, οι οποίες μέσα από βιωματικές ασκήσεις, θεατρικό παιχνίδι και προβολή βίντεο έδειξαν στους μαθητές την σπουδαιότητα που έχει η ενδυνάμωση της προσωπικότητας και κυρίως η δύναμη του μιλάς σε άτομα που μπορούν να βοηθήσουν σε δύσκολες στιγμές. Η δράση αυτή είναι η πρώτη για την φετινή χρονιά ενώ, θα ακολουθήσουν δράσεις ποικίλης θεματολογίας.

Το Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο