Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Ανακοίνωση για Διανομή Τροφίμων στους Δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στα Πλαίσια του Προγράμματος ΤΕΒΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Φαρκαδόνας στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (FEAD/TEBA), πρόκειται να πραγματοποιήσει νέα διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ. 

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετέχουν και στο ΤΕΒΑ.

Οι δικαιούχοι χρειάζεται να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο , το ΑΜΚΑ και την αίτηση ένταξής τους στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» και σακούλες. Επίσης, λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας να έχουν μαζί τους γάντια ή/και μάσκα.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος αδυνατεί να παραλάβει τη μέρα διανομής, τα τρόφιμα μπορεί να τα παραλάβει οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας του που συμπεριλαμβάνεται στην αίτηση , με το δικό του ΑΜΚΑ , την αίτηση και την ταυτότητά του. Σε διαφορετική περίπτωση (άλλο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο).

Σεβόμενοι και με γνώμονα τη προστασία της δημόσιας υγείας η διανομή δεν θα πραγματοποιηθεί ως συνήθως αλλά θα γίνει με τη συμβολή των Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων και του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, στα σπίτια των ωφελούμενων τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και υγιεινής.

Η διανομή δε θα γίνει μαζικά αλλά κάθε τοπική κοινότητα θα έχει ξεχωριστή ημέρα. Η πρώτη διανομή θα ξεκινήσει από Δευτέρα 23/3/2020

Την εποπτεία και το συντονισμό έχει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού και Παιδείας.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασία υπό τις οδηγίες του Δημάρχου.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το πρόγραμμα στα παρακάτω τηλέφωνα: 2433350056, 2433023565

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο