Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Ανακοίνωση Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Όταν το χτύπημα στον πολιτικό αντίπαλο, γίνεται χτύπημα στη Δημοκρατία»
 
Ο Δήμος Φαρκαδόνας τα 3 τελευταία χρόνια είναι γνωστός για τα έργα που πραγματοποιεί, τα κονδύλια που καταφέρνει να απορροφήσει αλλά δυστυχώς και για τις τραγελαφικές καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα, οι καταστάσεις αυτές, από συγκεκριμένο αντιπολιτευτικό συνδυασμό, παρουσιάζεται ως παθογένεια και ο μοναδικός ίσως λόγος για τον οποίο αξίζει να αλλάξει η σημερινή διοίκηση,  εφόσον ρητά αναφέρει ότι δεν έχει τίποτα να αντιπροτείνει, δεν μας χωρίζει τίποτα, αλλά αντ αυτού ευελπιστεί στη σύμπραξή μας.
 
  Χτες, για μια ακόμα φορά, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φαρκαδόνας, οι συνάδερφοι βρεθήκαμε στη δύσκολη θέση να αντιμετωπίσουμε ξανά τους Ρουβίκωνες του Δήμου μας. Τους  γνωστούς Ρουβίκωνες οι οποίοι χωρίς να έχουν θέσεις, στάσεις, αντιπολιτευτικές τοποθετήσεις, αλλά μόνο ύβρεις, χυδεολόγιο, χλεύη, ειρωνεία και διακαή πόθο για τον αποσυντονισμό του δημοτικού συμβουλίου για μια ακόμη φορά χρησιμοποίησαν τη γνωστή τακτική που συνάδει με άλλες συμπεριφορές, αυτές των νεαρών μπαχαλάκηδων. Εξομοιώνονται με τους ρουβίκωνες, γιατί χωρίς να έχουν σοβαρές θέσεις και τοποθετήσεις , με συμπεριφορές στα όρια του αυτοεξευτελισμού θεωρούν ότι βλάπτουν την παρούσα αρχή. Ρουβίκωνες οι οποίοι αντί να πετάνε χρωματα και φειγ βολάν πετάνε ύβρεις και ειρωνεία με σκοπό να αποτρέψουν την κάθε συνεδρίαση.

 

Οι συγκεκριμένοι  σύμβουλοι λειτουργώντας άκρως «κοπαδικά» (με υποδείξεις και τυφλή υπακοή σε αποχώρηση από το συμβούλιο, κοινή γραμμή σε ψήφο, κοινή γραμμή σε άρνηση,κοινή γραμμή για προσβλητικές συμπεριφορές απευθυντέες στο προεδρείο) χτες εξώκειλαν σε συμπεριφορές που δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν ότι αποτέλεσε  την ταφόπλακά τους πολιτικά . Εξακολουθούν να αγνοούν το σύνολο των κανόνων που διέπουν τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, απορίας άξιον,αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν θητεύσει σε δημοτικά έδρανα για πάρα πολύ καιρό.
 
Δημοτικός Σύμβουλος ο οποίος απευθύνεται στον Πρόεδρο με ανήκουστες εκφράσεις, χαρακτηρίζοντας τον Χίτλερ ή ΕΣΑ, ή έτερος σύμβουλος ο οποίος αξιώνει να παρέμβει στο βιβλίο πρακτικών, κατά παράβαση των διατάξεων κανονισμού  δημοτικού συμβουλίου, όταν επιτίθεται στον Πρόεδρο λεκτικά ή σωματικά , δεν χτυπάει τον ίδιο. Χτυπάει τη Δημοκρατία και κυρίως την προσωπική του πολιτική υπόσταση. Είναι φρικαλέο για τη δημοκρατία μας η πολιτική αντιπαράθεση να προσπαθεί να μεταφερθεί από κάποιους μέσα σε έναν βούρκο, όπου νιώθουν υπεροχή ως πιράνχας. Το σαράκι προχωράει. Γίνεται από πολιτική πρακτική, νοοτροπία.
 
Στους ψηφοφόρους επαφίεται η λύση. Να λάβουν την εκδίκησή τους, απομονώνοντας τέτοιες υποψηφιότητες, για τις απαρχαιωμένες συμπεριφορές, να θυμηθούν τι σημαίνει αξιοπρέπεια, πολιτικός πολιτισμός, στοιχειώδης έστω ευγένεια.
 
Και ίσως ήρθε η στιγμή, για επίδοξους πολιτικούς αρχηγούς που ευαγγελίζονται το νέο, το ήθος, τις υγιείς μεθόδους και το πολιτικό ήθος, ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ τα απαξιωτικά φαινόμενα των συνεδριάσεων να φροντίσουν  να απαγκιστρωθούν από άτομα εν δυνάμει υποψηφίους που τορπιλίζουν αυτά τα δήθεν για αυτούς ιδεώδη, ΕΙΔΙΚΆ από τη στιγμή που ο κος Γεωργολόπουλος τοποθετήθηκε δημόσια και ενσωματώθηκε στο συγκεκριμένο πολιτικό μόρφωμα. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι στον πολιτικό προϊστάμενο αντανακλώνται οι συμπεριφορές των επιλογών τους. Και ο νοών, νοείτω.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας

Αναγνώστου Ιωάννης

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο