Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Γυναίκα και Αναπηρία: Ψυχολογία | Δικαιώματα | Εργασία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου και στο πλαίσιο δικτύωσης με την ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α και το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Προγραμματισμού διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης με τίτλο «Γυναίκα και Αναπηρία: Ψυχολογία/Δικαιώματα/ Εργασία». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019, και ώρα 12:15μμ στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημαρχείου Φαρκαδόνας. 

Η ανάγκη για μια τέτοια εκδήλωση προκύπτει από την διαπίστωση ότι όταν η γυναίκα νοσεί τότε διασαλεύονται όλα τα συστήματα στα οποία αυτή εμπλέκεται. Στην εκδήλωση αυτή, θα επιχειρηθεί η ολιστική προσέγγιση του ευρύτατου θέματος της αναπηρίας, μέσα από την τοποθέτηση των ομιλητριών. Οι θεματικές που θα παρουσιαστούν είναι οι εξής:

·         «Ποιες παθήσεις είναι συχνότερες στην γυναίκα; Γυναίκα και σύνδρομο ευπάθειας» Βιολέτα Ροκά, Διευθύντρια Κ.Υ. Φαρκαδόνας.

·         «Η γυναίκα που φροντίζει και η γυναίκα που νοσεί: Ο ρόλος του φροντιστή στην χρόνια νόσο» Δήμητρα Παπαστεργίου, Ψυχολόγος MSc, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας, Υπ. Διδάκτωρ Π.Θ.

·          «Δικαιώματα της γυναίκας στην Εργασία» Ευαγγελία Καραπέτσα, Κοινωνική Λειτουργός, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας.

·         «Αόρατη αναπηρία: Βιωματική αφήγηση» Ευαγγελία Οικονομούλα, Μέλος Δ.Σ. ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α, Υπεύθυνη Θεσσαλίας.       

Το Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο