Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Αποστολή αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς του Δήμου Αγρινίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 
Στο πλευρό των πληγέντων κατοίκων των χωριών του Δήμου Αγρινίου από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας βρέθηκε ο Δήμος Φαρκαδόνας οργανώνοντας αποστολή αλληλεγγύης και μεταφέροντας τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν από τους κατοίκους όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου. Η αποστολή αποτελούνταν από δυο δημοτικούς υπαλλήλους και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Φαρκαδόνας.

Η εικόνα που βλέπει κανείς δέκα ημέρες μετά τις πλημμύρες είναι απελπιστική, παρά τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες του Δήμου και του Στρατού. Νοικοκυριά κατεστραμμένα, σπίτια βουτηγμένα στη λάσπη και ανθρώπους ταλαιπωρημένους να προσπαθούν να βρουν τη δύναμη και το κουράγιο να ξαναρχίσουν τη ζωή τους.

Δρόμοι που έγιναν ρέματα και ρέματα που γίνονται δρόμοι, υπόγεια και σπίτια πλημμυρισμένα, αυλές γεμάτες με τις λασπωμένες οικοσκευές και κρεβάτια με κλινοσκεπάσματα είναι οι εικόνες που συναντάς στο Ζευγαράκι, όπου τα μισά σπίτια του χωριού είναι μη κατοικήσιμα.

Την αποστολή μας υποδέχτηκαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Καλαντζής Κώστας, η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας του Δήμου Αγρινίου κ. Μακρή Ανθούλα και ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Τσιώλης Δημήτριος. Μας υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη συγκίνηση, αφού είμαστε η πρώτη αποστολή αλληλεγγύης που έφτασε στο Δήμο.

Άψογη η φιλοξενία που μας προσφέρθηκε και τους ευχαριστούμε πολύ, ευχόμενοι να επανέλθει όσο πιο γρήγορα γίνεται η ζωή τους στους προηγούμενους ρυθμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο