Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Ασημένιο (Silver) Βραβείο για το Δήμο Φαρκαδόνας στα Best City Awards 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Ασημένιο (Silver) Βραβείο στην Ενότητα Κινητικότητα & Μεταφορές για την Ευφυή Στάση (Intelligent Bus Stop), κέρδισε ο Δήμος Φαρκαδόνας στο διαγωνισμό των Best City Awards 2017.

Στο πρωτοποριακό αυτό έργο, που συνδυάζει τη σύγχρονη τεχνολογία με τη μοντέρνα αισθητική, προέβη ο Δήμος Φαρκαδόνας, αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση των 10.000,00 € από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2016» του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λόγω της διάκρισής του ως ένας εκ των 16 Δήμων σε εθνικό επίπεδο, για την άρτια διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2015.

Ο Δήμαρχος Αθανάσιος Μεριβάκης παραλαμβάνει το βραβείο από τον Πρόεδρο της ΚΟΙ.Δ.Ε.ΦΑ. Κωνσταντίνο Κοσμά

Η «ευφυής» στάση λεωφορείων, είναι τοποθετημένη επί του πεζοδρομίου της κεντρικής πλατείας της Φαρκαδόνας και προσφέρει στους χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς (αλλά και στους πεζούς της περιοχής) πολλαπλές εξυπηρετήσεις:

  1. Στέγαστρο σύγχρονης αισθητικής, μεταλλικό με επιφάνειες plexi-glass, φωτισμό με σειρές LED και φωτιστικά εδάφους.
  2. Στο στέγαστρο είναι τοποθετημένη οθόνη smart εξωτερικού χώρου που θα προβάλλει χρηστικές πληροφορίες (ως info-point), τόσο για τους επιβάτες σε αναμονή των λεωφορείων (δρομολόγια, ανακοινώσεις Δήμου, τουριστικές πληροφορίες), όσο και για τους πεζούς, με μετάδοση περιεχομένου από το internet.
  3. Η στάση και η οθόνη θα διαθέτουν εξοπλισμό wi-fi, ώστε να είναι δυνατή η συνεχής μετάδοση και ροή περιεχομένου και πληροφοριών internet από υπολογιστή του Δημαρχείου στην οθόνη της στάσης.
  4. O εξοπλισμός wi-fi της στάσης και της οθόνης θα επιτρέπει επίσης τη διαμοίραση ελεύθερου σήματος δικτύου internet στα κινητά τηλέφωνα και tablets των επιβατών σε αναμονή στη στάση, καθώς και των διερχόμενων πεζών.
  5. Ταυτόχρονα, η στάση θα διαθέτει και ταχυφορτιστή πολλαπλών θέσεων για τα κινητά τηλέφωνα και tablets των επιβατών σε αναμονή και των διερχόμενων πεζών.
  6. Η οθόνη θα μπορεί να μετατραπεί μελλοντικά σε touch-screen (με την προσθήκη ειδικής μεμβράνης), ώστε να λειτουργεί και ως interactive info-point, ενώ είναι τοποθετημένη σε ειδικό κλωβό.

Παράλληλα, η στάση εξοπλίστηκε και με κατάλληλο φωτοβολταϊκό σύστημα, που την καθιστά ενεργειακά αυτόνομη, ώστε να αποτελέσει έργο αστικής κινητικότητας και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Η μεγαλειώδης τελετή απονομής των Best City Awards 2017 πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου. Ενθουσιασμός και διάχυτο κλίμα γιορτής κατέκλυσε τους περίπου 250 εκπροσώπους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στελέχη επιχειρήσεων. Στη διάρκεια της βραδιάς, επιβραβεύτηκαν οι καλύτερες πρακτικές που καθιστούν τις περίπου 70 πόλεις φωτεινά παραδείγματα, ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τους.

Το Δήμο Φαρκαδόνας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κωνσταντίνος Κοσμάς, ο οποίος ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος και σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αθανάσιο Μεριβάκη είχε στηρίξει το project «Ευφυής Στάση» του Τμήματος Προγραμματισμού.

Το Ασημένιο (Silver) Βραβείο, αποτελεί ιδιαίτερα τιμητική διάκριση, μας γεμίζει ηθική ικανοποίηση και ταυτόχρονα μας κινητροδοτεί να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά την προσπάθεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο