Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Διαδικτυακή Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαρύνουσα θέση έχει η αλλαγή τρόπων συμπεριφοράς και στάσης ζωής και αυτό επιδιώκουμε μέσα από ενημέρωση σε ομάδες του πληθυσμού και κυρίως των παιδιών και των νεαρών ατόμων.
Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., διοργανώνουμε διαδικτυακή Ημερίδα σε συνεργασία με το Δήμο Λάρισας και την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Στο πλαίσιό της, θα διανεμηθεί στους ενδιαφερόμενους, το βιβλίο για παιδιά «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη» από τη συγγραφέα Ιωάννα Μπουλντούμη (εθελοντική συγγραφή), το οποίο έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Φ14/226374/ΕΚ/1670/Δ1) για τη διανομή του στα δημοτικά σχολεία της χώρας μέσω των Δήμων-μελών του Δικτύου.
Στην ημερίδα θα γίνει ενημέρωση για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών, τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, εξοικείωση με κατάλληλο και εγκεκριμένο παιδαγωγικό υλικό, το e-bug, που χρησιμοποιείται σε πολλές ευρωπαϊκές  χώρες με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών, αλλά και παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού ως εργαλείου προαγωγής της υγείας.
Στη χώρα μας δυστυχώς τα μικρόβια εμφανίζουν μεγάλη ανθεκτικότητα στην χρήση αντιβιοτικών γεγονός που οφείλεται στην υπερκατανάλωση και την αλόγιστη χρήση τους. Χρέος μας είναι να ενημερώσουμε την νέα γενιά και να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας για τους πολίτες μας.
Η Διαδικτυακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022, ώρα 18:00-19:30, με ενημέρωση από την κα Γιαμαρέλλου Ε., Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Πρόεδρο Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και την κα Κανελλακοπούλου Κ., Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Γεν. Γραμματέα Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας.
 
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης. Ευελπιστούμε στη στήριξη, διάχυση και συμμετοχή σας.
                    
                    
Ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Περιβάλλοντος
 
Ευάγγελος Ζαφείρης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο