Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Φαρκαδόνας και για μαθητές Δημοτικού Σχολείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε μία εποχή όπου οι γνώσεις και η τεχνολογία αλλάζουν ταχύτατα και αυτό που ήταν σύγχρονο χθες είναι απαξιωμένο σήμερα, η χρήση ψηφιακών και διαδικτυακών τεχνολογιών στη μάθηση, εκπαίδευση και κατάρτιση αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γονείς και τα παιδιά στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον απαιτούν να μπορούν να λαμβάνουν ποιοτικότερη και εύκολα προσβάσιμη εκπαίδευση, με το μικρότερο κόστος και στο λιγότερο απαιτούμενο χρόνο. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις οικογενειών, οι οποίες δε μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους όσα χρειάζονται για την εκπαίδευσή τους.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Δήμος Φαρκαδόνας, αποδεχόμενος σχετική χορηγία της εταιρείας «ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ» και σε συνεργασία με αυτή προχωράει, μέσω της αρμόδιας Αντιδημαρχίας, σε μια πράξη παιδείας και κοινωνικής προσφοράς, ανοίγοντας ένα παράθυρο στον κόσμο της γνώσης και της ανεξάρτητης μελέτης. Θέτει σε λειτουργία το πρόγραμμα του «Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου», προσφέροντας διαδικτυακά δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στους μαθητές όλων των τάξεων της Α’βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας, για τη σχολική περίοδο 2015 – 2016.
 
Το πρόγραμμα που ονομάζεται «Αθηνά Οικουμενικό e-Δημοτικό Σχολείο» αποτελεί μία πρωτοποριακή εκπαιδευτική πλατφόρμα που παρέχει, δωρεάν 24ωρη πρόσβαση σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, για 10.000 φροντιστηριακά e-μαθήματα με διδασκαλία σε βίντεο και εκπαιδευτικό υλικό για τη θεωρία, μεθοδολογία και τις ασκήσεις των σχολικών βιβλίων, ενώ υπάρχει μια συνεχής εξέλιξη του εκπαιδευτικού υλικού ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών.
 
Μέσα από την πλατφόρμα του «Αθηνά» που φιλοξενείται στο site www.arnos.gr ο μαθητής έχει πρόσβαση σε όλο το υλικό για όλες τις τάξεις του Δημοτικού, έχοντας τη δυνατότητα να απολαύσει εντελώς δωρεάν την ύλη μέσα από τα βίντεομαθήματα που περιλαμβάνουν:
 
  • Ανάλυση θεωρίας και λύσεις ασκήσεων σχολικού βιβλίου
  • Λύσεις ασκήσεων τετραδίου εργασιών
  • Μεθοδολογία και παραδείγματα
  • Διαδραστικά τεστ
Ο πίνακας που ακολουθεί περιέχει τα μαθήματα που είναι ήδη εμπλουτισμένα στο arnos.gr. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα αναπτυχθεί υλικό και για τα υπόλοιπα διδασκόμενα μαθήματα του Δημοτικού.
Ο εναλλακτικός και συνάμα επαναστατικός αυτός τρόπος εκπαίδευσης, με την χρήση ψηφιακών διαδικτυακών τεχνολογιών, που δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα πρόσβασης σε ενισχυτικό εκπαιδευτικό υλικό 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, αποτελεί το «Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο» του Δήμου Φαρκαδόνας.
 
Το μόνο που θα απαιτηθεί είναι τα στοιχεία των μαθητών (ονοματεπώνυμο, τάξη, e-mail) και η πρόσβασή τους θα πραγματοποιείται αναγράφοντας το e-mail (username) και τον μοναδικό κωδικό (password) που θα εκδοθεί για τον καθένα.
 
Οι γονείς ή οι κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης για τη συμμετοχή των κηδευομένων μαθητών στο δωρεάν πρόγραμμα του «Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου», θα πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση ενδιαφέροντος, που θα βρείτε [ΕΔΩ] και να την καταθέσετε στο Δήμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο