Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Διασύνδεση Δύο Κέντρων Κοινότητας Δήμου Τεμπών και Δήμου Φαρκαδόνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε διάστημα μίας εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν δύο πρωτόγνωρες και εξίσου σημαντικές δράσεις διασύνδεσης Κέντρων Κοινότητας σε δύο Δήμους για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σκοπός της διασύνδεσης ήταν να προωθηθούν οι νεοσύστατες δομές και να αναπτυχθούν σχέσεις συνεργασίας του προσωπικού για την καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα του Δημαρχείου Γόνων με θέμα: «Η επικοινωνία του ζευγαριού ως θεμέλιος λίθος της ομαλής ανάπτυξης του παιδιού», με ομιλήτρια την κ. Δήμητρα Παπαστεργίου, MSc, υπ. διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Φαρκαδόνας.

Συντονιστές της συγκεκριμένης δράσης οι κοινωνικοί λειτουργοί του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τεμπών Κούρτη Παναγιώτα και Καλογήρου Μαρία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος κα Τσιόπα Γεωργία και ο Πρόεδρος κος Μπανιώρας Γεώργιος της Τοπικής Κοινότητας Γόννων.

Ένα τόσο σημαντικό και παράλληλα καθημερινό θέμα που αγγίζει όλες τις ελληνικές οικογένειες, άγγιξε και τις γυναίκες όλου του Δήμου Τεμπών καθώς η συμμετοχή ήταν μεγάλη και  ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος στο πρόσωπό τους, διότι η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.

Είναι πολύ σημαντικό που οι γονείς είναι τόσο ευαισθητοποιημένοι για θέματα κοινωνικού χαρακτήρα και όχι μόνο και αυτό παρατηρήθηκε από τον διάλογο που ακολούθησε.

 Στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των γονιών για τα παιδιά τους.

Τέτοιες δράσεις  είναι πολύ σημαντικές να πραγματοποιούνται στις ημέρες μας διότι τα παιδιά του σήμερα έχουν πολλά ερεθίσματα και οι γονείς αδυνατούν να βρίσκουν λύσεις για τον χειρισμό τους.

Και η δεύτερη δράση με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Φαρκαδόνας, εκδήλωση με τίτλο: ¨Επιθετικότητα: Ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας στην αντιμετώπιση του φαινομένου¨. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διασύνδεσης των Κέντρων Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας και Δήμου Τεμπών. Στην εκδήλωση ομιλήτριες ήταν οι κα. Δήμητρα Παπαστεργίου Ψυχολόγος MSc, υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας, και Παναγιώτα Κούρτη κοινωνική λειτουργός MSc, του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τεμπών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν διευθυντές και καθηγητές των σχολείων του Δήμου Φαρκαδόνας, ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κος Αθανάσιος Μεριβάκης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Ηλίας Καραμάνος.

Τέτοιου είδους συνεργασίες είναι πολύ σημαντικές να πραγματοποιούνται στις ημέρες μας διότι η τοπική κοινωνία χρειάζεται ενημέρωση, κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση διότι η οικονομική κρίση δυσκολεύει τους πολίτες μας να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες που συναντούν καθημερινά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο