Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Δήμος Φαρκαδόνας / Οικολογία-Βιώσιμη οικονομία και κοινωνική ευαισθησία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Φαρκαδόνας ξεκίνησε την υλοποίηση ανακύκλωσης αναλωσίμων υλικών εξοπλισμού Τεχνολογίας , Πληροφορικής και Επικοινωνιών  (μελανάκια , τόνερ, τύμπανα κ.λ.π.) με σκοπό να αξιοποιηθούν έτσι ώστε να μην αποτελούν ρυπαντές στο περιβάλλον. Είναι απαραίτητη η συλλογή τους και η ανακύκλωσή τους και όχι να πετάγονται ως άχρηστα υλικά σε κάδους σκουπιδιών.

Έτσι λοιπόν , έχει συναφθεί συμφωνία-συνεργασίας με εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της συλλογής και ανακύκλωσης άχρηστων αναλωσίμων υλικών εξοπλισμού ΤΠΕ.

Η όλη δράση περιλαμβάνει συλλογή αυτών των υλικών αλλά και περισυλλογή από τους κάδους με ανταμοιβή.

Ο οικολογικός στόχος σε συνδυασμό με την βιώσιμη οικονομία φέρνει και την κοινωνική ευαισθησία του Δήμου Φαρκαδόνας καθώς το αντίτιμο χρηματικό ποσό που θα εισπράττεται από αυτή την δραστηριότητα , αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να δωρίζεται στο παιδικό χωριό SOS Πλαγιαρίου.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας μέσω του τμήματος  Προγραμματισμού του, προχωρά σε τέτοιου είδους ενέργειες , συνδυάζοντας  αποτελεσματικά της αρχές της κυκλικής οικονομίας και την ενεργή στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο