Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Δράση προαγωγής της δημόσιας υγείας στην Τρίτη Ηλικία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Φαρκαδόνας επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι είναι ενεργό μέλος του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων Προαγωγής της Υγείας (μέλους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ελλάδα).
 
Με συνέπεια απέναντι στους στόχους της ενημέρωσης και της προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε τη δράση για την κατάθλιψη στην Τρίτη Ηλικία. Η δράση αυτή υλοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ του Δήμου την Παρασκευή 23.11.2018 και ώρα 10.30 π.μ.
 
Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση τεσσάρων ιδιαίτερα ενεργών στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής δομών του Δήμου η Αντιδημαρχία Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, το ΚΕΠ Υγείας, το Κέντρο Κοινότητας, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση.
 
Οι δημότες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για το σημαντικό αυτό θέμα, ομιλίες από την ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Δήμητρα Παπαστεργίου και την κοινωνική λειτουργό Ευαγγελία Καραπέτσα, ενώ τους ζητήθηκε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την κατάθλιψη, τα αποτελέσματα του οποίου θα βοηθήσουν στην κατανόηση αυτού του σημαντικού φαινομένου.
 
Στα πλαίσια της δράσης, πραγματοποιήθηκε κατ’ οίκων διανομή ερωτηματολογίων στους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», από τις εργαζόμενες της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου μας.
 
Η δράση έρχεται σε εφαρμογή των πολιτικών του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., στην Επιστημονική Επιτροπή του οποίου συμμετέχει, ενώ επίκεινται και άλλες δράσεις κινούμενες στον άξονα της υλοποίησης δράσεων Προαγωγής της Υγείας των Δημοτών, διότι

Στο Δήμο Φαρκαδόνας προάγουμε την Υγεία των Δημοτών μας ως πολύτιμο αγαθό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο