Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Ευχαριστήρια Επιστολή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Καραμάνου Ηλία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Πριν από τριάντα μήνες ο δήμαρχος του Δήμου Φαρκαδόνας κ. Θανάσης  Μεριβάκης  μου έκανε την τιμή να με προτείνει για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαρκαδόνας. Θέλω να τον ευχαριστήσω δημόσια όπως και τα 27  μέλη του Σώματος, που με εμπιστευτήκατε  με την ψήφο σας. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες για την άψογη συνεργασία που είχαμε.

 

Σας ζητάω να κρίνετε με επιείκεια τα όποια λάθη μου στην άσκηση των καθηκόντων μου ως Προέδρου του σώματος και σας διαβεβαιώνω, πως δεν υπήρξε καμία απολύτως σκοπιμότητα από πλευράς μου σε βάρος κάποιων.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα προσπάθησα να ανταποκριθώ πλήρως στα καθήκοντά μου, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με δημοκρατικές διαδικασίες, ειλικρινή σεβασμό προς όλες τις παρατάξεις, διαφάνεια και πνεύμα ουσιαστικής συνεργασίας, σεβόμενος πάντα τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ.

Παρά την μεγάλη προσπάθειά μου, θεωρώ πως ο παραπάνω στόχος δεν είχε το αποτέλεσμα που επιθυμούσα και αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που με αναλογεί.
Παράλληλα, όμως, οφείλω να κάνω και  μια επισήμανση, ότι ο παραπάνω στόχος δύσκολα θα επιτευχθεί και στο μέλλον, αν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν λειτουργήσουμε με διαφορετικό πνεύμα, διάθεση συνεργασίας και αντίληψη σεβασμού της αντίθετης άποψης στη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δ.Σ.
Μετά από δυόμισι χρόνια εμπειρίας που απέκτησα από την άσκηση των καθηκόντων μου ως πρόεδρος, κάνω πρόταση προς τους δημοτικούς συμβούλους, «για αυτοσυγκράτηση και λογική χρήση του χρόνου και των χαρακτηρισμών, περισσότερη μελέτη των θεμάτων και των εισηγήσεων, περισσότερη παρουσία στις συνεδριάσεις, ενώ πρέπει όλοι μας να απαιτήσουμε από τις Υπηρεσίες του Δήμου να δείξουν μεγαλύτερη προσοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο».
Σε λίγες μέρες λήγουν οι θητείες  των Αντιδημάρχων, των Προέδρων και των Αντιπροέδρων των Δημοτικών Οργανισμών και λοιπών Νομικών Προσώπων του Δήμου Φαρκαδόνας.

Σε αυτό το νέο ξεκίνημα που επιχειρείται για την αναβάθμιση της λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής, καλώ τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής μας παράταξης να διευκολύνουμε το Δήμαρχο και να σεβαστούμε τις επιλογές και τις αποφάσεις του.
Παραμένω ενεργό μέλος της δημοτικής μας ομάδας και δεσμεύομαι να συνεχίσω να εργάζομαι καθημερινά, ως δημοτικός σύμβουλος, από κάθε μετερίζι, με όλες μου τις δυνάμεις, για να τιμήσω στο ακέραιο τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους.
Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνεργασία που είχαμε αυτούς τους τριάντα μήνες, διαβεβαιώνοντας ότι προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις, να υπερασπιστώ το δικαίωμα της ελεύθερης κι ανεμπόδιστης έκφρασης, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να διακρίνεται από ευπρέπεια, συνεννόηση και πνεύμα Δημοκρατίας.
Σας ευχαριστώ

Καραμάνος Ηλίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο