Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Εκδήλωση Ενημέρωσης για την Ψυχική Υγεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η 10η Μέρα του Οκτωβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για την ψυχική υγεία. Φέτος ειδικά, η μέρα είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση για την ψυχική υγεία, τον αποστιγματισμό της ψυχικής νόσου και στην πρόληψη των αυτοκτονιών. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κάθε 40 δευτερόλεπτα καταγράφεται ένας θάνατος από αυτοκτονία. Στο πλαίσιο αυτό καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντική είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Την Πέμπτη, 17/10/2019 και ώρα 11:00 π.μ. στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Φαρκαδόνας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης από τη συντονίστρια του Κέντρου Υγείας κα Βιολέτα Ροκκά και την ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας κα Δήμητρα Παπαστεργίου, ενώ η εμψυχώτρια θεάτρου κα Βάσω Γκουγκαρά θα απαγγείλει κείμενα σχετικά με την ψυχική νόσο.  Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Φαρκαδόνας,  το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου, το Κέντρο Κοινότητας και το Κέντρο Υγείας.

Το Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο