Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας με την συνεργασία του τμήματος Προγραμματισμού, του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Γενικό Λύκειο της Φαρκαδόνας με θέμα: «Πρόληψη, Αντιμετώπιση, Ψυχολογική Στήριξη και Θεραπεία στον Καρκίνο του Μαστού» την Πέμπτη 28/11/2019 και ώρα 10:30 π.μ. 


Εισηγήσεις έκαναν οι Μαρία Τόλια, επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο χειρουργός, εξειδικευμένος στις παθήσεις μαστού Ευθύμιος Καφάσης, η Βιολέτα Ροκά, διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας και η Δήμητρα Παπαστεργίου, ψυχολόγος στο Κέντρο Κοινότητας Υπ. Διδάκτορος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ η Άρτεμις Πασσά, μαία του Κέντρου Υγείας έκανε επίδειξη αυτό-ψηλάφισης. Οι ομιλίες είχαν ως  στόχο την ενημέρωση του κοινού και την καθιέρωση της πρόληψης σε κάθε γυναίκα, καθώς ο έγκαιρος εντοπισμός του καρκίνου του μαστού στα αρχικά στάδια οδηγεί σε υψηλά ποσοστά ίασης.

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των μαθητριών των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας, οι οποίες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των ομιλητών. Την εκδήλωση παρακολούθησαν η Αντιδήμαρχος Ελένη Στεργίου- Μπότη, οι Προϊστάμενοι τμημάτων του Δήμου  Κωνσταντίνος Ασίκης και Αθηνά Πατσιάνη, η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Ευαγγελία Καραπέτσα, οι εκπρόσωποι των συλλόγων ¨Αμφίων¨ και ¨Γυναικών Φαρκαδόνας¨, καθηγητές διαφόρων  σχολικών βαθμίδων και προσωπικό του ΚΥ Φαρκαδόνας.

Οι διοργανωτές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το Γενικό Λύκειο Φαρκαδόνας και τον διευθυντή κο Λυμπίκη για την υπέροχη φιλοξενία στον χώρο του σχολείου.

Το Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο