Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Εκδήλωση για τον Καρκίνο του πεπτικού συστήματος Πρόληψη, Συμπτώματα και Θεραπεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου αυτή τη φορά σε συνεργασία  με το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας   διοργανώθηκε  εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για το Καρκίνο του Πεπτικού Συστήματος.
 

Η εκδήλωση είχε τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Προγραμματισμού, Οικονομικών, Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας και Πολιτισμού και του Τμήματος Προγραμματισμού και φιλοξενήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρήνης στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Κρήνης την Τετάρτη 20-02-2019.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας Αθανάσιος Μεριβάκης, ο πρώην Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας, κ. Ιωάννης Σακελαρίου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην καλή συνεργασία των δύο φορέων και την επιβεβλημένη ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα πρόληψης του καρκίνου. 
 
Το πρόγραμμα των ομιλιών άνοιξε η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας, κα. Ροκά Βιολέτα παρουσιάζοντας τα οφέλη μιας υγιεινής διατροφής. Ακολούθησε η ομιλία της κα. Δήμητρας Παπαστεργίου, Ψυχολόγος MSc και Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία ανέδειξε την αξία της πρόληψης και των προστατευτικών παραγόντων. Στη συνέχεια ο κ. Ευθύμιος Καφάσης, Γενικός Χειρουργός με εξειδίκευση στον καρκίνο του μαστού παρουσίασε με παραστατικό και κατανοητό τρόπο τον τρόπο εξέλιξης της νόσου, τη συμπτωματολογία και τους θεραπευτικούς τρόπους αντιμετώπισης της. Τέλος η κα. Παπανικολάου Φωτεινή, Γυμνάστρια, ΚΕΦΑ MSc,PhD (c), MST,CAM έδωσε έμφαση στην αξία της άσκηση στους καρκινοπαθείς και στον ευρύτερο πληθυσμό. Συμπερασματικά οι ομιλητές κατέληξαν στη σημασία της προαγωγής ενός υγιεινού τρόπου ζωής εντάσσοντας στην καθημερινότητα, ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή και άσκηση.
 
Το Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας εντάσσεται στο επιχειρησιακό ‘’Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020’’, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
 
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας ευχαριστεί τους ομιλητές και όλους όσους στήριξαν την υλοποίηση της εκδήλωσης και το κοινό για την ενεργή παρουσία και συμμετοχή του. 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο