Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Επί ποδός ο Δήμος Φαρκαδόνας μετά τον σεισμό που έπληξε την περιοχή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά την ισχυρή  σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε στη Θεσσαλία και επηρέασε και την περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας, κινητοποιήθηκε  άμεσα όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σπυρίδωνα Αγναντή  και σε συνεχή επαφή με τους προέδρους των κοινοτήτων από την πρώτη στιγμή έγινε η προσπάθεια για την καταγραφή των ζημιών σε όλες τις κοινότητες και την υποστήριξη των κατοίκων.
Άμεσα υπήρξε και η επαφή και συνεργασία, η οποία και συνεχίζεται, καθώς υπάρχει συνεχόμενη μετασεισμική δραστηριότητα, με την Περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη, την Αστυνομία, το Πυροσβεστικό σώμα, το Κέντρο Υγείας και τον στρατό, προκειμένου να συνδράμουν όλες οι δυνάμεις στη στήριξη και βοήθεια όλων όσων επλήγησαν από τον σεισμό.
 
Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Δυνάμεις αναπτύσσονται με περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ο στρατός έστησε σκηνές στο Ζάρκο.
 
Από την επομένη του ισχυρού σεισμού των 6,3 ρίχτερ υπήρξε συνεργασία της Δημοτικής αρχής, των μηχανικών της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, του οργάνου πολιτικής προστασίας του Δήμου, των ανθρώπων του γραφείου προγραμματισμού με τα κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και της Γενικής Διεύθυνσης Φυσικών Καταστροφών, το κλιμάκιο Κτιριακών Υποδομών (ΚΤ.ΥΠ), το κλιμάκιο του ΤΕΕ Τρικάλων και το κλιμάκιο της περιφερειακής ενότητας, για την καταγραφή των ζημιών σε κατοικίες, σχολεία, δημόσια κτίρια, εκκλησίες αλλά και μνημεία της περιοχής. Επίσης οι κάτοικοι ενημερώνουν τους προέδρους των κοινοτήτων για τυχόν ζημιές στις κατοικίες τους , έτσι ώστε αυτές να καταγραφούν από τα αρμόδια κλιμάκια.
 
“Από τις πρώτες εικόνες που είχαμε, το κυριότερο είναι ότι δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός, δεν το έχουμε ξαναζήσει. Υπάρχει έντονη μετασεισμική δραστηριότητα και ελπίζουμε να εκτονωθεί η κατάσταση όσο πιο σύντομα. Για άλλη μια φορά μετά τις πλημμύρες ο Δήμος μας πλήττεται από έντονα φυσικά φαινόμενα, αυτή τη φορά από τον σεισμό. Προβλήματα καταγράφονται σε πολλά σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές στις κοινότητες του Δήμου μας, εντοπίστηκαν ρωγμές σε οικίες και κτίρια, σχολικά και δημόσια. Οι υπηρεσίες μας, σε συνεργασία με τα κλιμάκια της περιφέρειας και του υπουργείου, έχουν ξεκινήσει τις καταγραφές. Όλος ο Δήμος είναι επί ποδός, για να βοηθήσει σε ό,τι χρειαστούν οι κάτοικοι. Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και προσεχτικοί όλοι μας μέχρι να τελειώσει όλο αυτό”, δηλώνει ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας, Σπυρίδωνας Αγναντής.
 
Σχετικά με το θέμα των σχολείων και το πώς θα συνεχιστεί η εκπαιδευτική δραστηριότητα, υπενθυμίζουμε ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά και την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την ερχόμενη εβδομάδα με βάση τις εκτιμήσεις και αποφάσεις των αρμοδίων, καθώς εντοπίζονται ζημιές και σε σχολικά κτίρια του Δήμου Φαρκαδόνας. Οι αυτοψίες και οι έλεγχοι για την εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα σπίτια και κτίρια συνεχίζονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο