Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Επισκέψεις Υφυπουργού Παιδείας Ζέτας Μακρή-Προέδρου ΚΕΔΕ Δημ. Παπαστεργίου-Διευθυντών εκπαίδευσης-Εργασίες- αυτοψίες -ενισχύσεις για στήριξη στον σεισμόπληκτο Δήμο Φαρκαδόνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 
Συνεχίστηκαν και την Κυριακή 7/3/21, οι επί τόπου επισκέψεις κρατικών, περιφερειακών, δημοτικών και υπηρεσιακών παραγόντων στις σεισμόπληκτες κοινότητες του Δήμου της Φαρκαδόνας.
 
Στο Ζάρκο και το Γριζάνο βρέθηκε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Ζέττα Μακρή, συνοδευόμενη από τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό και τον Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, ενώ την υποδέχτηκε και η Βουλευτής της ΝΔ Τρικάλων κυρία Κατερίνα Παπακώστα. Είχε την ευκαιρία να δει επί τόπου την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο Φαρκαδόνας μετά τους ισχυρούς σεισμούς και  την κατάσταση σχολείων τα οποία έχουν υποστεί ζημιές και είναι ακατάλληλα για διδασκαλία. Ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο κ. Σπυρίδωνα Αγναντή για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή όπως και από τους διευθυντές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Χρήστο Τρικάλη και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κυρία  Ελένη-Μαρίνα Ξυνοπούλου για το τι έχει αποφασιστεί για τα σχολεία και ποια έχουν κριθεί ακατάλληλα. Μετέβη στα Δημοτικά σχολεία Γριζάνου και Ζάρκου και στο Γυμνάσιο Ζάρκου εκεί όπου θα συνεχιστεί η λειτουργία του δημοτικού σχολείου Ζάρκου.
 
Η ενημέρωση από τους διευθυντές εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων ήταν πως για τρεις μέρες σε πρώτη φάση (Δευτέρα 8/3, Τρίτη 9/3 και Τετάρτη 10/3) όλα τα σχολεία στον Δήμο Φαρκαδόνας δεν θα λειτουργήσουν ούτε θα γίνει τηλεκπαίδευση, ενώ θα αποφασιστεί τι θα γίνει και μετά το πρώτο τριήμερο.
 
Μετέβη στον σχολικό κήπο του Ζάρκου εκεί όπου συνεχίζονται εργασίες διαμόρφωσης του χώρου για την τοποθέτηση οικίσκων που θα στεγάσουν κατοίκους οι οποίοι αδυνατούν να μείνουν στα σπίτια τους και αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα με την στέγαση. Ενώ θα δοθούν σε κατοίκους και τροχόσπιτα που τα έχουν άμεση ανάγκη για στέγαση.
Στο Ζάρκο, βρέθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στον Δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Σπυρίδωνα Αγναντή , και τόνισε πως ότι χρειαστεί σε βοήθεια θα την έχει, ενώ σε μίνι σύσκεψη πρότεινε λύσεις για τον τρόπο επίλυσης των επείγουσων αναγκών όπως και των αποζημιώσεων που πρέπει να λάβει όσο πιο σύντομα ο Δήμος Φαρκαδόνας και οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές. Αναφέρθηκε και στην απόφαση της ΚΕΔΕ για έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους σεισμόπληκτους Δήμους και στον Δήμο Φαρκαδόνας.
 
Επίσης, αντιπροσωπεία από το “Χαμόγελο του Παιδιού” βρέθηκε στον δοκιμαζόμενο Δήμο Φαρκαδόνας και έθεσε στον Δήμαρχο τις υπηρεσίες του στην διάθεση των παιδιών, μαθητών και μαθητριών αλλά και ενηλίκων με το Κινητό Πολυϊατρείο του Οργανισμού, στελεχωμένο από εξειδικευμένο προσωπικό, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, εθελοντή γιατρό, με σκοπό την παροχή ιατρικής, κοινωνικής, ψυχολογικής και υλικής υποστήριξης. Ενώ οι άνθρωποι του Οργανισμού φροντίζουν να απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά που επλήγησαν, αλλά και την κάλυψη οποιαδήποτε ανάγκης τους. Με χαρά ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας αποδέχθηκε την στήριξη από το “Χαμόγελο του παιδιού”.
 
Στο θέμα των προσωρινών κατοικιών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς εργασίες στον σχολικό κήπο του Ζάρκου για να είναι έτοιμος ο χώρος πολύ σύντομα να υποδεχθεί την τοποθέτηση των οικίσκων, ενώ κινήθηκε η διαδικασία για την παραλαβή των τροχόσπιτων από τους κατοίκους που έχουν ανάγκη να στεγαστούν.
 
Στο Γριζάνο βρέθηκε ο δημοτικός χώρος όπου είναι να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να τοποθετηθούν οικίσκοι, ενώ ήδη και εκεί υπάρχουν σκηνές στον χώρο του γηπέδου.
Σκηνές τοποθετούνται στην Φαρκαδόνα και την Οιχαλία , ενώ ήδη υπάρχουν στην Κρήνη.
 
Στο θέμα της σίτισης, ο στρατός μέσω της ΣΜΥ διανέμει καθημερινά γεύματα, ενώ τρόφιμα και νερό προσφέρουν αρκετοί ιδιώτες και επιχειρήσεις για τις ανάγκες των κατοίκων.
 
Την έμπρακτη στήριξή του στον Δήμαρχο Φαρκαδόνας επισήμανε με τηλεφωνική επικοινωνία ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να αποστείλει ο Δήμος Καρδίτσας τρόφιμα, ρουχισμό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης καθώς και ο γειτονικός Δήμος έχει δοκιμαστεί πολύ πρόσφατα από τις καταστροφικές πλημμύρες.
 
Συνεχής η επικοινωνία του Δήμου Φαρκαδόνας με την γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας για να δοθούν λύσεις σε επείγουσα ζητήματα.
 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο