Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 31,8 εκ. ευρώ χρηματοδότησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Φαρκαδόνα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναδημοσιεύμε την παρακάτω ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στα έργα που χρηματοδοτούνται και υλοποιούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Φαρκαδόνα βρέθηκε την Τρίτη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Φαρκαδόνα ο κ.Αγοραστός επισκέφτηκε το δημαρχείο της πόλης όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με το Δήμαρχο Φαρκαδόνας Αθανάσιο Μεριβάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουριμσού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης Γιάννη Μπουτίνα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κωνσταντίνο Μπάρδα, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει στην περιοχή έργα συνολικού προϋπολογισμού 31,8 εκ. ευρώ (υποδομών, αντιπλημμυρικά, αθλητικά, πρόνοιας, αγροτικής οδοποιίας, συντήρησης δρόμων και νερού…).

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος κατά την τοποθέτησή του τόνισε ότι « ως Περιφέρεια Θεσσαλίας τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρκαδόνας και τον δήμαρχο κ. Θανάση Μεριβάκη σχεδιάσαμε, υλοποιήσαμε και υλοποιούμε έργα προϋπολογισμού 31, 8 εκατομμυρίων €. Έργα ουσίας, έργα ανθρώπινα, έργα υποδομών, πρόνοιας, αντιπλημμυρικά, αγροτικής οδοποιίας και νερού. Έργα τα οποία απαντούν σε μεγάλα και μικρά καθημερινά προβλήματα των συνανθρώπων μας.

Επισκεφτήκαμε τα έργα ύδρευσης στην Φαρκαδόνα τα οποία είναι έργα μεγάλης σημασίας για την περιοχή, καθώς το νερό αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό στον πλανήτη μας. Επίσης προχωρούν τα έργα νερού στην Παναγίτσα Γριζάνο, στο Αχλαδοχώρι και στο Διάσελο.


Παράλληλα, σχεδιάσαμε και προωθούμε τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στον Πηνειό ποταμό καθώς και την επέκταση της γέφυρας Αχλαδοχώριου – Διάσελου. Χρηματοδοτούμε τα έργα αθλητισμού στο δημοτικό στάδιο Φαρκαδόνας και Οιχαλίας. Επίσης ασφαλτοστρώσαμε και συντηρήσαμε το οδικό δίκτυο της περιοχής.


Σε μια δύσκολη περίοδο παλεύουμε για να λύσουμε μεγάλα και μικρά προβλήματα που ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα στην καθημερινότητα του πολίτη. Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι όλα τα έργα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και συνέργιας».


Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φαρκαδόνας υποστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο δήμος εργάζεται και δουλεύει να πετύχει το καλύτερο. Πραγματοποιήσαμε έργα όπως η ύδρευση της Φαρκαδόνας και η μεταφορά νερού στο Διάσελο, τα αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα που γίνονται στο δήμο μας, ο κόμβος της Φαρκαδόνας, είναι η γέφυρα του Διασέλου. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για το δήμο μας και με τη δική σας βοήθεια μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για το δήμο μας».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο