Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Θεματικό Πάρκο Ζωντανή Φάτνη – Δεκέμβριος, Ιανουάριος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ.Δ. ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ: Μια “ζωντανή” φάτνη που κάνει την πλατεία να γεμίζει ασφυκτικά, μια αρχαία πόλη που συνταιριάζει με μια εντυπωσιακή χοάνη στα σπλάχνα του βουνού και ένα σύγχρονο περιβαλλοντικό θαύμα δίνουν (τις πρώτες) αφορμές να γνωρίσεις τη Φαρκαδόνα. Ακολουθήστε το φωτεινό αστέρι που φαίνεται από παντου και θα συναντήσετε την ζωντανή φάτνη στη Φαρκαδόνα.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι κατανυκτικές στιγμές της Γέννησης ζωντανεύουν με ένα μοναδικό τρόπο μπροστά στα μάτια μας. Πραγματικά Χριστούγεννα, λουσμένα στο φως και τη μουσική. Ο Δήμος Φαρκαδόνας υποδέχεται τα Χριστούγεννα με πολύ σεβασμό στους επισκέπτες του με τη μεγαλύτερη ζωντανή φάτνη. Όλοι οι Δημότες – και ιδιαίτερα τα παιδιά – έχουν την ευκαιρία να νιώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα κοντά τους, όπου και αν μένουν. Η πόλη στολίζεται, μεταμορφώνεται και περιμένει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της σε μια μοναδική γιορτή.

Η πλατεία της Φαρκαδόνας αποτελεί τον πυρήνα του χριστουγεννιάτικου σκηνικού της πόλης μας, μια εντυπωσιακή ζεστή εορταστική εικόνα, καθώς μετατρέπεται σε ένα πεδίο διαδραστικού παιχνιδιού με ψυχαγωγικές δράσεις για όλους, προσφέροντας χαρά και διασκέδαση σε όλους. Σε όλη την διάρκεια του μήνα η πλατεία Φαρκαδόνας φιλοξενεί σειρά καλλιτεχνικών και μουσικών εκδηλώσεων. Κάθε μέρα μουσικά και καλλιτεχνικά σχήματα δίνουν συναυλίες και παραστάσεις.

Η ζωντανή Φάτνη διήρκησε από τις 13/12/2014 έως στις 04/01/2015. Είκοσι-τρεις (23) γιορτινές μέρες, γεμάτες με εκδηλώσεις πλούσιες σε δράσεις, καθώς επίσης και με στιγμές κατάνυξης και συγκίνησης. Η αναπαράσταση της πιο σημαντικής στιγμής του Ορθόδοξου Χριστιανικού Κόσμου συγκέντρωσε τα βλέμματα επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έσπευσαν να γευτούν λίγη από τη μαγεία της μεγαλύτερης ζωντανής φάτνης που πραγματοποιήθηκε ποτέ, να φωτογραφηθούν με τους πρωταγωνιστές να παρακολουθήσουν τις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, να στείλουν με την Αστερένια ευχές ψηλά στον ουρανό, να ζήσουν πραγματικά Χριστούγεννα!

Για τα παιδιά οι εκδηλώσεις ήταν ποικίλες. Ο ξυλοπόδαρος Λέλος, ο μάγος Μέλκορ, ο μάγος Desiboha, ο χιονούλης, ο αρκούδος, και οι διάφορες μουσικοθεατρικές και όχι μόνο παραστάσεις μάγεψαν τα παιδιά. Όμως και οι μεγάλοι δεν έμειναν παραπονεμένοι, καθώς στη πλατεία της Φαρκαδονας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα, όπως παραδοσιακούς χορούς, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρήνης, τον Λαογραφικό, Πολιτιστικό και Αρχαιολογικό Σύλλογο οι Θεριστάδες, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Πετρωτού, Ζάρκου, Φαρκαδόνας, Οιχαλίας και τον Αμφίων. Ο Δήμος φρόντισε και για τους λάτρες της πιο σύγχρονης μουσικής. Δόθηκαν πολλές και διαφορετικού ύφους παραστάσεις ώστε να μη μείνει κανείς παραπονεμένος, όπως η σαξοφωνική ορχήστρα Legato, οι Note Actus, οι White Cinnamon και πολλοί ακόμη καλλιτέχνες, οι οποίοι εμπλούτισαν το πρόγραμμα της ζωντανής φάτνης.

Θεματικό Πάρκο Ζωντανή Φάτνη

Θεματικό Πάρκο Ζωντανή Φάτνη

Θεματικό Πάρκο Ζωντανή Φάτνη

Θεματικό Πάρκο Ζωντανή Φάτνη

Θεματικό Πάρκο Ζωντανή Φάτνη

Θεματικό Πάρκο Ζωντανή Φάτνη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο