Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Ίδρυση Γραφείου Εθελοντισμού και σύσταση Εθελοντικής Ομάδας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την ίδρυση Γραφείου Εθελοντισμού και τη σύσταση Εθελοντικής Ομάδας με την ονομασία «Ομάδα Εθελοντών Δήμου Φαρκαδόνας», υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας, αποφάσισε με την υπ’ αριθμ. 144/2015 απόφαση το Δημοτικού Συμβούλιο.
 
Το συγκεκριμένο Γραφείο, έχει ως στόχο την προαγωγή και προώθηση του εθελοντισμού στο Δήμο, την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την συμμετοχή τους σε δράσεις εθελοντισμού που αφορούν θέματα περιβάλλοντος, καθαρισμού πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων του Δήμου, έκτακτων αναγκών, πολιτικής προστασίας, κοινωνικής ευαισθησίας και πρόνοιας, καθώς και πολιτισμού, παιδείας, αθλητισμού.
 
Οι εθελοντικές δράσεις από την Ομάδα μπορούν να λειτουργήσουν επικουρικά στην ανάπτυξη των αντίστοιχων δράσεων του Δήμου και των ήδη δραστηριοποιούμενων εθελοντικών ομάδων, σε συνεργασία πάντοτε μαζί τους. Προς το σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί Μητρώο Εθελοντών, στο οποίο θα καταγράφονται τα στοιχεία όλων όσων υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην Ομάδα Εθελοντών.
 
Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας στο πλαίσιο της προσπάθειας ενθάρρυνσης, υποστήριξης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την αξία και την σημασία του εθελοντισμού, ενεργοποιεί την αίτηση εθελοντή. Σκοπός αυτής της προσπάθειας ενδυνάμωσης του εθελοντισμού είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή ενεργών πολιτών στις εθελοντικές δράσεις της ομάδας Δήμου μας.

Καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή.

 
Κατάθεση αιτήσεων στα ΚΕΠ, στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας και στα Κοινοτικά Καταστήματα.
 
Για πληροφορίες απευθυνθείτε στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας (Υπεύθυνη Επικοινωνίας Ντιούδη Αρχοντία – τηλ. : 2433023086).

Βρείτε την αίτηση [ΕΔΩ]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο