Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Ημερίδα για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η κατάθλιψη αποτελεί συχνή ψυχική ασθένεια. Τα συμπτώματά της μπορεί να επηρεάσουν τον καθημερινό τρόπο ζωής και να γίνουν ιδιαίτερα οδυνηρά. Αποτελεί δε, την πρώτη αιτία ανικανότητας με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι επηρεάζει 300 εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως.

Στο παραπάνω πλαίσιο, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας, το Κέντρο Υγείας, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας και το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου, αντιλαμβανόμενοι την βαρύτητα του προβλήματος, συνδιοργάνωσαν ημερίδα με θέμα την συμπτωματολογία, τη διάγνωση και την θεραπεία της κατάθλιψης την Πέμπτη 19/12/2019 στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Φαρκαδόνας στις 10:30 π.μ.

Ομιλητές ήταν  οι γιατροί Βιολέτα Ροκά και Δημήτρης Σίττας και οι ψυχολόγοι Σήλια Μπατρακούλη και Δήμητρα Παπαστεργίου, οι οποίοι  παρουσίασαν πολύπλευρα το σοβαρό αυτό ζήτημα και τις συνέπειες του στον άνθρωπο που νοσεί και το περιβάλλον του. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την  νέα κατ΄οίκον υπηρεσία που παρέχει η κινητή μονάδα Ψυχικής Υγείας από διεπιστημονική ομάδα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μαθητές του ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας με καθηγητές τους, προσωπικό του Κέντρου Υγείας, ο Προϊστάμενος του τμήματος Προγραμματισμού Κώστας Ασίκης, προσωπικό του Δήμου, υπάλληλοι του παιδικού σταθμού, εκπρόσωπος του Συλλόγου Αμφίων και δημότες.

Το Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρκαδόνας εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο