Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Let’s do it Greece 2017 στο Δήμο Φαρκαδόνας – Δράσεις των Σχολείων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα σχολεία του Δήμου μας συμμετείχαν ενεργά και φέτος για δεύτερη φορά στην πανελλήνια δράση Let’s Do it Greece.
 

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ταξιαρχών ενημερώθηκαν από τη Δ/ντρια Ελένη Τζαβέλλα για τις σύγχρονες αντιλήψεις και πρακτικές για τη διαχείριση και τη μείωση των απορριμμάτων  με βασικούς στόχους την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος. Παρακολούθησαν ειδικά για την ηλικία τους ενημερωτικά  βίντεο και στη συνέχεια ανέλαβαν τα ίδια δράση στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά στις διάφορες δράσεις που οργάνωσαν οι δάσκαλοί τους :
  • Νίκος Μιχαλόπουλος: Η Λαίμαργη φάλαινα του Τριβιζά. Αφήγηση, προβληματισμός,  ζωγραφική, κολλάζ
  • Γιώργος Λάμπας: Κομποστοποίηση. Θα φτιάξουμε το δικό μας λίπασμα.
  • Ευαγγελία Κουτσή, Ειρήνη Κουντούλα, Μαρία Δαραμάρα: Επαναχρησιμοποίηση υλικών σε νέες εφαρμογές. Φτιάξαμε μολυβοθήκες αλλά και διακοσμητικά για ρεσώ με διάφορα βαζάκια.
  • Βασίλειος Γεωργολόπουλος, Μαρία Δημουλά, Γεώργιος Λάμπας: Ανακύκλωση χαρτιού. Ανακυκλώσαμε παλιό χαρτί και φτιάξαμε καινούριο για να το χρησιμοποιήσουμε στην κατασκευή Πασχαλινών καρτών.
  • Ειρήνη Σίμου, Δημήτριος Τέλιος: «ΓΗ SOS». Οι μαθητές σχημάτισαν με τα σώματά τους την φράση αυτή και στη συνέχεια χόρεψαν το τραγούδι «Αν όλα τα παιδιά της γης».

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας με γάντια, σακούλες κ.λ.π. επισκέφτηκαν τη θέση Αγία Τριάδα για να παρέμβουν αισθητικά και δυναμικά στους χώρους άθλησης – αναψυχής και στην παιδικά χαρά. Το αποτέλεσμα ενθουσίασε όλους και παράλληλα έδωσε στους μικρούς μαθητές την ευκαιρία να καταλάβουν και να εμπεδώσουν βιωματικά το νόημα σεβασμού των χώρων όπου συνυπάρχουμε και ζούμε όλοι μαζί.

 
Ανάλογες δράσεις καθαρισμού πλατειών-δρόμων πραγματοποίησαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φαρκαδόνας καθώς και των Δημοτικών Σχολείων Ζάρκου και Πετρωτού και Διασέλλου.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο