Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

«Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη 2020»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανελλήνια μαθητική προσομοίωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας της 1ης , 2ης, 3ης και 4ης Προσομοίωσης, αποφασίστηκε η διεξαγωγή της 5ης Πανελλήνιας Μαθητικής Προσομοίωσης  το διάστημα 11-13 Δεκεμβρίου 2020.
 
Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτυακής (online) πλατφόρμας τηλεργασίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής συμμετοχή των μαθητών (χωρίς φυσική παρουσία), δεδομένης της ανάγκης τήρησης μέτρων αυξημένης προστασίας ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού.
 
Στόχος των προσομοιώσεων είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς και η γνωριμία και εξοικείωση τους με ζητήματα εφαρμογής των σχετικών διεθνών Συμβάσεων του ΟΗΕ.
 
Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν σε ζητήματα εφαρμογής των διεθνών πράξεων από τα κράτη μέρη, να προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, να αναπτύξουν την κατάλληλη επιχειρηματολογία σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σεβόμενοι την άποψη των άλλων.
 
Στο πλαίσιο των εργασιών της προσομοίωσης υιοθετήθηκαν ομόφωνα από τους «εμπειρογνώμονες» μαθητές, 25 κείμενα (Γνώμες των Επιτροπών και Ψήφισμα του Συμβουλίου), τα οποία είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.roh.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής και προετοιμασίας θα είναι σύντομα διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.roh.gr.
 
Έναρξη διαδικασίας υποβολής αιτήσεων
 
Oι αιτήσεις συμμετοχής άνοιξαν στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου: www.roh.gr.
 
Βασικές πληροφορίες:
 

Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη ON LINE

Προσομοίωση ΟΗΕ για Ανθρώπινα Δικαιώματα

(Έγκριση ΥΠ.Π.Ε.Θ. Α.Π Φ15.1/106579/Δ2/18/08/2020)

Ημερομηνία Διεξαγωγής:

11-13 Δεκεμβρίου 2020

Τόπος Διεξαγωγής:

Ηλεκτρονικά μέσω πλατφόρμας

Δυνατότητα Συμμετοχής:

Μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου

Αιτήσεις Συμμετοχής:

Ανοιχτές έως και 31 Οκτωβρίου 2020  (www.roh.gr)

Επίσημη Ιστοσελίδα:

www.roh.gr

·       Διαδικτυακή εκπαίδευση μαθητών από έμπειρους φοιτητές

·       Δυνατότητα Ομαδικής αλλά και Ατομικής εγγραφής μαθητή

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο