Ημερομηνία:

Κοινοποίηση:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας στο Δήμο Φαρκαδόνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Φαρκαδόνας πρόσφερε δωρεάν εξετάσεις με υπερηχογράφημα πτέρνας σε άνδρες και γυναίκες του δήμου. Το Πρόγραμμα έχει σαν στόχο την έγκαιρη διάγνωση της νόσου της Οστεοπενίας ή Οστεοπόρωσης σε φαινομενικά υγιείς άνδρες και γυναίκες που ίσως διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων.
Προσωπικό του Δήμου Φαρκαδόνας, νοσηλεύτριες από το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι Πρόεδροι των Δημοτικών Ενοτήτων Φαρκαδόνας και Οιχαλίας Αθανασία Χαλβατζά και Φωτεινή Γκαγκαμάνου αντιστοίχως καθώς και η Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Εύη Καϊνανά (επιστήμονες κλάδου υγείας)  εκπαιδεύτηκαν από την υπεύθυνη του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ πάνω στη χρήση του μηχανήματος Μέτρησης Οστικής Μάζας το οποίο διατίθεται από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο. Οι μετρήσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 5/5 και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 13/5 και πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό κατάστημα Οιχαλίας, στο Περιφερειακό Ιατρείο Ταξιαρχών και στο κτίριο του ΚΕΠ Φαρκαδόνας.

Το Πρόγραμμα αφορούσε σε όλους τους ενήλικες άνω των 45 ετών που βρίσκονται σε χρόνια αγωγή με κορτιζόνη ή έχουν οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης. Συνολικά εξετάσθηκαν 185 ενήλικες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων, ορισμένοι από αυτούς, παραπέμφθηκαν για τις απαραίτητες οδηγίες-συμβουλές στην ιατρό του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας κα. Γ. Ευθυμιάδη.

Ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Αθανάσιος Μεριβάκης δήλωσε: «Ο Δήμος Φαρκαδόνας, μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και με τη συνδρομή του πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη δράση στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που αναπτύσσει, καθώς και της βαρύτητας που δίδει σε προγράμματα προληπτικής ιατρικής και διαρκούς ενημέρωσης των δημοτών».

Σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας κ. Κων/νος Κοσμάς ανέφερε: «Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική ιατρική δράση που προτάσσει την πρόληψη, την ενημέρωση και την συμμετοχή των δημοτών σε θέματα υγείας ως σύγχρονο τρόπο ζωής, αν λάβουμε υπόψη και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο